Skip to content
Blog

5 redenen waarom je niet zonder duurzame koffie kan op kantoor

19 mei 2020
4 minuten lezen
Kennis over koffie

Een groot deel van werkend Nederland is nog grotendeels thuis aan het werk in verband met de COVID-19 maatregelen. Thuis drinken wij vaak onze eigen geliefde koffie, meestal gekocht in de supermarkt. Veel Nederlanders letten in de supermarkt steeds meer op keurmerken. Want wij weten dat sommige keurmerken garant staan voor eerlijkere en duurzamere producten.

koffie schenken aan je medewerkers

5 redenen

Toch zullen wij uiteindelijk weer naar kantoor gaan en daar weer koffie gaan drinken. Dan wil je toch ook eerlijke en duurzame koffie schenken aan je medewerkers en klanten? Misschien is het dan nu wel tijd om daar werk van te maken! Daarom geven wij 5 redenen waarom wij denken dat jullie niet zonder duurzame koffie op kantoor kunnen.

1. Duurzame koffie smaakt gewoon beter

Duurzame koffie wordt verbouwd op gecertificeerde koffieplantages. De koffieboeren op deze plantage moeten voldoen aan strenge eisen en krijgen van de certificeringsorganisaties vaak extra hulp om de opbrengst en kwaliteit van de koffie te verbeteren. De boer krijgt ook nog eens een eerlijke prijs voor zijn koffie, dat alles maakt dat deze koffie gewoon net iets beter smaakt!

koffie op kantoor

2. Het laat zien dat je bewust bezig bent met MVO

Door te kiezen voor producten met een keurmerk laat je je medewerkers en klanten zien dat je organisatie bewust bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is aan te raden om als bedrijf de informatie over het keurmerk op de koffie en de duurzaamheid van de koffievoorziening te communiceren met je medewerkers. Hierdoor creëer je draagvlak en bewustwording.

3. Het is een makkelijke stap naar een duurzamere toekomst

Je wilt als bedrijf bezig zijn met het verduurzamen van je organisatie. De koffievoorziening is een gemakkelijk begin van een stap in de goede richting. Afhankelijk van je type koffiemachine kan je namelijk vrij gemakkelijk met de leverancier overleggen om over te stappen naar een duurzame koffie. Kies bijvoorbeeld voor een koffie voorzien van een Fairtrade, UTZ of Rainforest Alliance keurmerk.

LEES DEZE BLOG

duurzame koffie

4. Het is niet meer weg te denken

Als je eenmaal voor duurzame koffie hebt gekozen kan je het bijna niet meer wegdenken. Je medewerkers raken gewend aan de lekkere en vooral eerlijke koffie die zij dagelijks drinken en willen niks anders meer. Toch verandert er op het gebied van duurzame koffie wel het een en ander. Er komen nieuwe keurmerken bij of de certificeringseisen van de keurmerken veranderen. Daarom is het niet verkeerd om eens in de zoveel tijd goed na te denken over welke koffie je drinkt en welke eisen je stelt aan duurzaamheid op het gebied van de koffievoorziening.

BEKIJK DAN ONZE INFOGRAPHIC

koffiebonen in handen

5. Van koffie naar meer

Zoals bij punt 3 al is benoemd is het kiezen voor duurzame koffie een makkelijke stap. Na deze stap kan je natuurlijk ook voor extra stappen kiezen. Want naast duurzame koffie kan je ook kiezen voor koffiemachines die beter passen bij je MVO-doelstellingen of een koffieleverancier die zich volledig inzet voor een duurzame toekomst. Ook kan je nadenken over de andere duurzamere ingrediënten in of om je koffiemachine, denk hierbij aan suiker en melk. Of denk eens aan het drinksysteem van jouw organisatie, zo kan je kiezen voor servies of je vervangt je plastic bekers door volledig recyclebare koffiebekers.

ONTDEK ALLES OVER DE ESPRESSOMACHINE

koffie op kantoor

De mogelijkheden zijn eindeloos

De mogelijkheden voor een duurzame koffievoorziening zijn eindeloos. Wij zetten ons dagelijks in om onze klanten een eerlijk en betrouwbaar maar vooral ook een passend advies te geven omtrent een duurzame koffievoorziening. Onze koffie experts gaan graag met je in gesprek over wat wij kunnen betekenen voor je organisatie.

Ook nu gewoon bereikbaar

Ook in deze tijd van ‘crisis’ mogen wij niet vergeten om na te denken over een duurzame toekomst. Alleen samen kunnen wij werken aan een duurzame toekomst, wij nodigen je dan ook van harte uit om samen te brainstormen over de mogelijkheden. Onze koffie experts zijn nu ook gewoon bereikbaar voor advies, neem contact op per telefoon of via email.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

computer met website

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk