Skip to content
Blog

5 vragen aan chauffeurs van Coffee Fresh

23 juni 2020
4 minuten lezen
Kennis over koffie

Onze Coffee Fresh chauffeurs rijden heel het land door om alle bestellingen bij onze klanten te leveren. Om onze chauffeurs beter te leren kennen stelden wij 5 vragen en 1 bonusvraag. Hier lees je de antwoorden.

1. Hoe ziet een werkdag van een chauffeur er uit?

Voor de chauffeurs van Coffee Fresh begint de werkdag meestal tussen 6:45 – 7:00, alvorens zij vertrekken, drinken ze eerst even samen een kopje koffie samen. De planning van die dag krijgen de chauffeurs een dag van tevoren op hun mobiel, zo weten ze precies waar ze naartoe moeten.

Onder het genot van de koffie wordt de dag even doorgesproken. Soms zijn er veranderingen bij de klant, bijvoorbeeld een andere losplaats, een verhuizing of een nieuw contactpersoon, dit soort zaken worden dan even doorgenomen. Zo is iedereen weer op de hoogte en kan de werkdag echt beginnen. De chauffeurs nemen elk een vrachtwagen en verlaten ons terrein rond 07:15. Ze hoeven zelf geen producten in te laden omdat onze magazijnmedewerkers dit de werkdag ervoor al hebben gedaan.

Koffie in een vrachtwagencabine koffiemachine

2. Wat is het leukste aan het werk van een vrachtwagenchauffeur?

Onze chauffeurs leveren dagelijks onze producten bij onze klanten, maar geen dag is hetzelfde. De diversiteit in de werkdag is erg leuk. Als vrachtwagenchauffeur van Coffee Fresh rij je door heel Nederland en kom je bij heel veel klanten. Omdat de chauffeurs vaak al jaren bij dezelfde klanten komen, bouwen ze een band op. Onze chauffeurs zijn dan ook een echt visitekaartje van ons bedrijf.

Vrachtwagen wielen koffiemachine

COVID-19

Normaal gesproken drinken ze regelmatig even een kopje koffie met een klant, maar door de COVID-19 maatregelen is het leveren van producten heel anders geworden. Onze chauffeurs zijn gewoon aan het werk om bestellingen te leveren. Echter houden zij wel een aantal extra voorzorgsmaatregelen in acht. Zo schudden wij geen handen en houden wij zoveel mogelijk afstand tijdens bijvoorbeeld het tekenen van een pakbon. Onze chauffeurs leveren tijdelijk enkel tot aan de voordeur om zo het aantal contactmomenten tot het minimum te beperken.

BEKIJK HOE WIJ OP DIT MOMENT WERKEN 

3. Hoe belangrijk is het contact met klanten en bedrijven volgens onze chauffeurs?

Door de jaren heen bouwen onze chauffeurs banden op met de contactpersonen bij onze klanten. Zoals een van onze chauffeurs zo mooi verwoord: “De deuren staan vaak wagenwijd voor je open. Men is altijd blij je te zien.” De gesprekken tijdens een kop koffie variëren van hele levensverhalen tot een goedemorgen. Het hangt natuurlijk ook af hoe je zelf bent, onze chauffeurs zijn vaak wel in voor een praatje. Ze streven ernaar om met een tevreden gevoel bij een klant te vertrekken.

Robert, één van onze chauffeurs koffiemachine

4. Hoeveel koffie drinkt een chauffeur gemiddeld?

Gemiddeld worden er per chauffeur zo’n 4 á 5 kopjes koffie per dag gedronken. Waar de chauffeurs koffie kunnen drinken hangt natuurlijk heel erg af van hoe de dag verloopt. Soms is er gewoonweg wat minder tijd voor, maar dan nemen ze de koffie gewoon mee voor onderweg.

5. Wat maak je mee op de weg tijdens je werk?

Gekke dingen komen ze niet zo vaak tegen, maar toch zien onze chauffeurs met enige regelmaat de resultaten van een ongeluk op de snelweg. Hoewel zij het rijden erg leuk vinden, merken de chauffeurs wel op dat het alsmaar drukker wordt op de weg. Met name voor de corona-crisis natuurlijk. De laatste weken is het wel rustiger op de weg.

Het drukke verkeer is helaas wel een mindere kant van het werk, want steeds vaker sta je in een file. Hierdoor ben je soms later terug bij het Coffee Fresh magazijn dan je in eerste instantie op de planning had staan, maar er is niks tegen te doen. Gelukkig weegt het niet op tegen de leuke dingen: je komt overal, kent vele wegen, ziet mooie plekken en ontmoet veel mensen.

Nieuwe vrachtwagen van Coffee Fresh koffiemachine

6. Bonusvraag: hoeveel kilometers rijden de chauffeurs gemiddeld per week?

Omdat onze chauffeurs door het hele land rijden, maken zij veel kilometers per dag. Onze routes worden met speciale software ingepland om een zo efficiënt mogelijke route te genereren. Gemiddeld rijden onze vrachtwagenchauffeurs ongeveer 1500 kilometer per week om alle producten naar onze klanten te vervoeren. “Allemaal leuke kilometers die de koffie weer bij de klant brengen.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk