Skip to content
Blog

Hoe kies je de beste koffie op de werkvloer?

17 april 2024
4 minuten lezen
Koffiecultuur

Monique: “Dankzij een koffieproeverij weet je zeker dat de koffie op de werkvloer gewaardeerd wordt”

Bij Coffee Fresh zijn we trots op onze unieke koffieproeverijen. Deze koffieproeverijen worden verzorgd door onze eigen accountmanagers. De proeverijen bieden een diepe duik in de wereld van koffie voor iedereen die op zoek is naar de perfecte koffiesmaak op de werkvloer. Maar hoe kies je nou de lekkerste koffie of de beste koffieautomaat op de werkvloer? Monique Zuurveld, accountmanager bij Coffee Fresh, legt het uit.

Waarom een koffieproeverij?

“Mensen komen naar onze proeverijen met allerlei vragen. Ze zijn op zoek naar de beste koffie die past bij hun bedrijfscultuur en -behoeften,” legt Monique uit. Of je nu overweegt over te stappen van instant- naar bonenkoffie, een nieuw contract overweegt, of simpelweg niet tevreden bent met je huidige leverancier, een proeverij biedt de antwoorden.

Monique 5

Een wereld aan keuze bij de koffieproeverij

Bij Coffee Fresh is de keuze in koffie en koffieautomaten enorm. Van snelle instantkoffie tot diverse bonenkoffies, waaronder Robusta en Arabica. Voor liefhebbers van koffie met melkvariaties bieden we uiteenlopende opties. Van melkpoeder tot verse melk of voor specifieke allergieën. Bijna overal kunnen we gepast advies voor geven. “Ik vraag daarom altijd voorafgaand aan zo’n koffieproeverij wat de behoeftes zijn van diegenen die de koffieproeverij gaan beleven. Hierdoor kan ik de proeverij op maat aanbieden en verzorgen”, zegt Monique.

Monique 4

“Ik adviseer onze klanten altijd om met een paar werknemers naar de koffieproeverij te komen En dan het liefst de werknemers die ook kritische vragen durven te stellen. Juist als mensen kritisch zijn, kom je uiteindelijk tot het beste advies op maat. En dat is wat we willen. Je weet dan ook zeker dat de koffie op de werkvloer gewaardeerd wordt.”

Bij een koffieproeverij draait het om de beleving

Bij een proeverij draait alles om de koffiebeleving. Monique: “Ik adviseer de klant de koffie te proeven zoals ze het normaal gesproken drinken. Is dat met suiker of melk, dan raad ik hen aan om dit ook bij de koffieproeverij te doen. “In de koffieproeverij wil ik dat men de koffie drinkt en bekijkt met aandacht voor de crèmelaag, geur, en smaak,” deelt Monique. “Het is belangrijk dat mensen hun zintuigen gebruiken tijdens zo’n koffieproeverij. Je moet koffie zien, ruiken en proeven voor de échte koffiebeleving. Tijdens zo’n koffieproeverij vullen de deelnemers een formulier in. Dit formulier geeft weer wat iemands voorkeur is als het gaat om koffie.

Monique 2

Tijdens de proeverij worden geen meningen gedeeld, zodat elkaars voorkeur niet beïnvloed kan worden. Uiteindelijk helpt dit bij het geven van het juiste advies op maat. Monique: “Het gaat niet alleen om smaak; het verhaal achter de koffie, de duurzaamheid en gezondheidsopties zijn tegenwoordig net zo belangrijk. Binnen Coffee Fresh hebben we opties die daarop aansluiten. Daar houden we tijdens zo’n koffieproeverij ook rekening mee.”

Monique 3

De kracht van interactie tijdens een koffieproeverij

Monique’s favoriete deel? “De reacties van mensen tijdens het proeven en de interactie die ontstaat in zo’n groep. Een koffieproeverij is niet alleen informatief, maar ook leuk en verrassend.” Monique spreekt vol enthousiasme over het geven van de koffieproeverijen. En haar enthousiasme werkt vaak aanstekelijk op de koffieliefhebbers die bij haar aan tafel zitten.

Waarom kiezen voor Coffee Fresh?

“We hebben binnen Coffee Fresh alle facetten onder één dak. Van het eerste moment dat een klant contact opneemt tot de plaatsing van een machine en uiteindelijk het periodieke onderhoud. We doen alles zelf. Daarnaast werken we met vaste contactpersonen voor onze klanten. Dit alles zorgt ervoor dat de lijntjes kort zijn. Ik hoor vaak dat dát het verschil maakt voor onze klanten,” concludeert Monique. “Het is deze persoonlijke touch en toewijding die Coffee Fresh onderscheidt”.

Monique 1

Ben je op zoek naar een koffiemachine met lekkere koffie voor op de werkvloer die aansluit bij jouw wensen en behoeften? Neem dan contact op voor meer informatie over onze koffieproeverijen.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk