Skip to content
Blog

Wat is de meest verkochte thee smaak?

5 maart 2019
3 minuten lezen
Kennis over koffie

Thee is een zeer populaire drank op de werkvloer en één van de meest gedronken dranken in Nederland. Wij Nederlanders drinken gemiddeld 90 liter thee per persoon per jaar. Er komen steeds meer smaken thee op de markt, van exotische fruitsmaken tot heerlijke ontspannende kruidenthee. Wij vertellen je welke soorten thee het meest worden verkocht en hoe deze theesoorten smaken.

LEES OOK 5 FABELS OVER THEE

Thee in een glas

Engelse melange

Eén van de populairste theesmaken in de wereld is Engelse melange. De thee komt niet uit Engeland, maar is zo genoemd omdat de Britten dit graag drinken. Het is een zwarte thee en is goed drinkbaar. Het spreekt daarom een brede groep aan en is een must voor elke theekist.

Engelse melange thee

Earl grey

Een andere favoriet die niet weg te denken is uit de theekist is earl grey. Dit is een mix van verschillende soorten zwarte thee en een beetje bergamot. Deze bergamot zorgt voor de karakteristieke frisse citrusachtige smaak.

Zwarte thee in een thee ei

Rooibos

Rooibosthee komt van oorsprong van een plant uit Zuid-Afrika. Deze thee is erg populair omdat de thee geen cafeïne bevat en daardoor ook nooit een bittere smaak heeft. Deze thee schijnt ontspannend te werken en goed te zijn voor het slapen gaan.

Rooibos thee

Groene thee

Groene thee wordt gemaakt van amper geoxideerde theebladeren van de theeplant Camellia sinesis. Door verhitting na de oogst stopt het oxidatieproces en behouden de bladeren hun natuurlijk groene kleur. Als gevolg hiervan behoudt de thee een “frissere” smaak, vergeleken met zwarte thee. Deze smaak kan ook niet ontbreken in een thee-assortiment voor op het werk.

Groene thee bladeren

Groene thee met …

Er zijn veel soorten groene thee met een extra smaak. Eén van de populairste smaken is groene thee met citroen. Een extra frisse thee voor elk moment van de dag. Een andere populaire smaak is groene thee met cranberry, die naast de vele antioxidanten uit de groene thee ook nog de antioxidanten van cranberry bevat. Deze schijnen goed te zijn voor werking van je nieren.

Groene thee met citroen

Wil je een keer iets anders?

Natuurlijk zijn er ook heel veel andere smaken thee, die misschien minder bekend, maar wel erg lekker zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van Tea of Life citroen en gember thee? Dit is een verrassende blend met citroengras, pittige gember, verwarmende kaneel en appel. Deze infusie is van nature cafeïnevrij.

Tea of life, een heerlijke fairtrade biologische thee

Of ga je liever voor Pickwick minty morocco? Dit is een frisse en zoete kruidenmelange naar Marokkaans gebruik. Hierbij wordt munt gecombineerd met kaneel en zoethout.

BEKIJK NU ONS THEE ASSORTIMENT IN ONZE WEBSHOP

Lipton thee

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk