Koffie met duurzaamheidskeurmerk

Elke Coffee Fresh koffie heeft een duurzaamheidskeurmerk, maar wat betekenen deze keurmerken precies? Wij vertellen het je graag. 

100% gecertificeerde koffie

Coffee Fresh heeft niet alleen aandacht voor de kwaliteit van de koffie, maar ook voor de mens achter het product. Wij vinden het belangrijk om zelf ook te investeren in een duurzame samenleving. Wij maken dan ook bewuste keuzes om onze producten maatschappelijk verantwoord in te kopen en een actieve duurzame ketenpartner te zijn.

Wij zijn ontzettend trots op onze 100% gecertificeerde koffie. Dit betekent dat al onze soorten Coffee Fresh koffie zijn gecertificeerd met een duurzaamheidskeurmerk. Hiermee dragen wij bij aan een betere wereld.
Voetafdruk CF

Wat betekenen de keurmerken?

Alle Coffee Fresh espresso bonen, zetkoffie en freshbrew koffie zijn minstens gecertificeerd met een UTZ keurmerk. Daarnaast hebben wij een aantal soorten met het Fairtrade keurmerk of Rainforest Alliance keurmerk. Maar wat betekenen deze keurmerken precies?
Fairtrade koffieplantage

Fairtrade

Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde organisatie. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. Boerencoöperaties aangesloten bij Fairtrade krijgen een eerlijke prijs voor hun waar, een prijs die leidt tot een hoger en stabieler inkomen.

UTZ certified

Door dit keurmerk kan je er met een gerust hart van uitgaan dat je koffie via eerlijke handel is verkregen. UTZ certified staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt.
UTZ certified plantage

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een internationaal erkend symbool van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Deze organisatie werkt aan het behoud van biodiversiteit en een duurzaam bestaan. Rainforest Alliance streeft naar het beschermen van ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Rainforest Alliance scoort het beste op het gebied van milieu en natuur ten opzichte van Fairtrade en UTZ certified.

Ontdek onze Coffee Fresh koffie

fancybox loading gif