Koffie met duurzaamheidskeurmerk

Bijna elke Coffee Fresh koffie heeft een duurzaamheidskeurmerk, maar wat betekenen deze keurmerken precies? Wij vertellen het je graag. 

Aandeel duurzame Coffee Fresh koffie

Vorig jaar was ongeveer de helft van onze koffie gecertificeerd met een Fairtrade, biologisch , UTZ of Rainforest Alliance keurmerk. In 2016 hebben wij de keuze gemaakt voor een duurzamer koffieassortiment. Wij hebben er voor gezorgd dat een groot aandeel van ons koffieassortiment gecertificeerd is.

Concreet betekent dat, dat ruim 95% van onze Coffee Fresh koffie een keurmerk bevat, bij espresso bonen, freshbrew en zetkoffie is dit zelfs 100%!

Voetafdruk CF

Wat betekenen de keurmerken?

Alle Coffee Fresh espresso bonen, zetkoffie en freshbrew koffie zijn minstens gecertificeerd met een UTZ keurmerk. Daarnaast hebben wij een aantal soorten met het Fairtrade keurmerk of Rainforest Alliance keurmerk. Maar wat betekenen deze keurmerken precies?
Fairtrade koffieplantage

Fairtrade

Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde organisatie. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. Boerencoöperaties aangesloten bij Fairtrade krijgen een eerlijke prijs voor hun waar, een prijs die leidt tot een hoger en stabieler inkomen.

UTZ certified

Door dit keurmerk kan je er met een gerust hart van uitgaan dat je koffie via eerlijke handel is verkregen. UTZ certified staat voor duurzame landbouw en een betere toekomst voor boeren, hun families en onze planeet. Certificering geeft deze boeren ook een betere onderhandelingspositie in de wereldwijde koffiemarkt.
UTZ certified plantage

Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een internationaal erkend symbool van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Deze organisatie werkt aan het behoud van biodiversiteit en een duurzaam bestaan. Rainforest Alliance streeft naar het beschermen van ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Rainforest Alliance scoort het beste op het gebied van milieu en natuur ten opzichte van Fairtrade en UTZ certified.

Ontdek onze Coffee Fresh koffie