Tea of Life stapt binnenkort over naar duurzamere theezakjes

    04 september 2019
    3 minuut leestijd

Bij Coffee Fresh besteden we veel zorg aan onze verpakkingen. Ze zorgen voor de kwaliteit en veiligheid van onze koffie. We verpakken deze zo duurzaam mogelijk. Ook leveranciers van andere producten uit ons assortiment zijn aan het verduurzamen, zoals Tea of Life.
Tea of Life beantwoordt de groeiende vraag naar duurzame producten. Zij besteden veel aandacht aan het verduurzamen van hun thee en de verpakkingen. Lekkere thee met een verassende presentatie is erg belangrijk, maar dan wel met een minimale impact op het milieu.
Tea of life, een heerlijke fairtrade biologische thee

Mooi voor het oog

Misschien is het nog nooit opgevallen, maar theezakjes zijn altijd zo mooi wit. Mooi voor het oog, maar een stuk minder mooi voor het milieu. Want deze theezakjes worden gebleekt. Het papier voor gebleekte theezakjes vereist meer verwerkingstappen dan ongebleekte zakjes.

Overstap naar ongebleekte theezakjes

Om een stap te maken naar een duurzame toekomst gaat Tea of Life binnenkort overstappen naar ongebleekte theezakjes. Deze zijn te herkennen aan een wat donkere kleur. Voor de smaak heeft dit geen gevolgen, deze zal onveranderd blijven.
Tea of life, een heerlijke fairtrade biologische thee
Tea of life, een heerlijke fairtrade biologische thee

Voordelen ongebleekte theezakjes

Ongebleekte theezakjes hebben veel voordelen:
  • Het papier is 100% GMO-vrij.
  • Het papier bevat 100% zuivere cellulosevezels (dus geen synthetische vezels).
  • Het papier kan bij het GFT afval, het is namelijk volledig industrieel composteerbaar (volgens de norm EN 13432).
  • Het papier vereist minder verwerkingsstappen dan gebleekt papier.
  • Er wordt geen chloor gebruik, wat bij gebleekt papier vaak wel het geval is.

Overstap past bij duurzame missie

Tea of Life staat voor duurzame producten. De overstap naar ongebleekte theezakjes is daarom een stap die past bij de duurzame missie. Tea of Life heeft een uitgebalanceerd fairtrade en biologisch assortiment van smaken in elegant vormgegeven doosjes.
Tea of Life, onze nieuwe fairtrade biologische thee
Close Future logo

Wat doet Coffee Fresh om producten duurzamer te maken?

Binnen onze organisatie maken wij bewuste keuzes als het gaat om ons assortiment. Een duurzaam assortiment is dan ook voor ons vanzelfsprekend. Wij proberen dit te bereiken door verantwoord in te kopen en onze leveranciers te toetsen op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier kunnen wij onze klanten een steeds duurzamer assortiment bieden.
Een duurzaam assortiment is een goede stap in de richting van een betere wereld. Wij streven naar een duurzaam assortiment, met name voor onze twee belangrijkste productcategorieën: koffie en thee. Maar ook voor de andere producten die vallen onder ons Coffee Fresh label streven wij naar duurzame varianten. In ons MVO jaarverslag is precies te lezen hoe wij er op dit moment voor staan.
MVO jaarverslag Coffee Fresh 2018
fancybox loading gif