Verduurzamen van ons verzendproces

    08 april 2019
    1 minuut leestijd

Een belangrijke MVO pijler van ons duurzaamheidsbeleid Close Future is Mobiliteit en Service.

"Wij maken bewuste keuzes om onze mobiliteit en service op een duurzame wijze te verbeteren. Deze MVO pijler mag in onze ogen niet ontbreken, omdat logistiek en service belangrijke onderdelen van onze organisatie zijn."
Mobiliteit en Service
Logisitiek bij Coffee Fresh

Logistiek is voor ons meer dan alleen onze expeditie

Wij rijden momenteel met flink wat vrachtwagens door heel Nederland om al onze klanten te voorzien van o.a. koffie. Maar daarnaast hebben wij een goede samenwerking met DHL. Zij brengen dagelijks veel pakketjes rond, zo ook een aantal van ons. Dit valt allemaal onder logistiek en wij werken hard om dit te verduurzamen.

Verzendproces verduurzamen

Wellicht is het je al opgevallen, wij hebben het verzendproces van onze pakketten onlangs duurzamer gemaakt. Het plastic plakband hebben wij namelijk vervangen door plakband gemaakt van papier. Want papieren plakband is het milieuvriendelijke alternatief voor de plastic verpakkingstape.
Johnny met pakketjes
papieren dozen

Papieren plakband

Het papieren plakband wordt gemaakt van gerecycled papier. Hiermee kunnen wij voorkomen dat jaarlijks meer dan 60.000 meter plastic plakbank wordt gebruikt om onze dozen te sluiten. Het grote voordeel voor onze klanten is het feit dat dit plakband niet van de doos afgehaald hoeft te worden, maar samen met de doos bij het “oud papier afval” kan. Het is dus makkelijker en ook nog eens duurzamer.
fancybox loading gif