Blog

In onze blog lees je interessante artikelen over koffie, onze organisatie en onze mensen.

Tips voor beginnende barista’s

15 juni 2021

Tegenwoordig zie je het overal, latte Art. Met een kannetje schenk je opgeschuimde melk in een kopje koffie en voila: een mooie cappuccino met een hartje of een rosetta.

Hoe kan je in de zorg kiezen voor lekkere koffie?

08 juni 2021

De zorg draait om mensen, zowel patiënten, personeel als bezoekers gun je toch de lekkerste koffie? Lees snel verder om meer te weten te komen over koffie in de zorg.

Genderongelijkheid wordt bij ASSOPRO aangepakt Genderongelijkheid wordt bij ASSOPRO aangepakt

Genderongelijkheid in de koffieproductie: hoe zit dat?

01 juni 2021

In de praktijk blijkt dat vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld worden ten opzichte van mannen en jongens. Ook in de koffieproductie vindt dit plaats.

Wat is de oogsttijd van koffiebonen?

25 mei 2021

Deze vraag is niet in een paar woorden te beantwoorden. De oogst van koffiebonen hangt namelijk af van de plek waar deze worden verbouwd, maar ook van de variëteit van de koffieplant.

Cappuccino uit de Lattini in het Coffee Experience center in Breukelen Cappuccino uit de Lattini in het Coffee Experience center in Breukelen

De ideale koffiemachine voor kleine bedrijven

18 mei 2021

Coffee Fresh beschikt een koffiemachine voor kleine bedrijven. Dit is perfect voor het MKB.

Koffie uit een espressomachine gemaakt door een barista Koffie uit een espressomachine gemaakt door een barista

Waarom moet elke koffie worden afgesteld?

11 mei 2021

Elke koffieboon heeft een eigen afstelling. Het is dan ook erg belangrijk altijd dezelfde melange te gebruiken. Maar waarom zijn er verschillende afstellingen?

Wat is de beste zetmethode voor koffie op het werk?

13 april 2021

De beste zetmethoden voor koffie op het werk zijn: espressobonen, freshbrew en instant. Wij leggen dit graag verder uit.