De ultieme checklist voor een duurzame koffievoorziening

    14 mei 2019
    3 minuten leestijd


Duurzaamheid: je hoort en leest er tegenwoordig veel over. Ook wij merken dat het een hot topic is bij onze klanten. Daarom hebben wij deze ultieme checklist voor een duurzame koffievoorziening geschreven. Daarmee kan jij direct aan de slag om je organisatie te verduurzamen!
duurzame koffievoorziening voor op het werk

Stappenplan voor een duurzame koffievoorziening

Hieronder staan een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Dit is de basis voor een duurzame koffievoorziening. Wil je nog meer doen op het gebied van duurzaamheid dan kan je ook stappen daaronder doorlopen.

Stap 1: de basis

Dit zijn de basis vragen voor het inkopen van een koffievoorziening, met het beantwoorden van deze vragen kan je een goede stap maken in de richting van een goede koffievoorziening. Formuleer met de antwoorden op de volgende vragen je wensen- en eisenpakket omtrent een koffievoorziening en ga dan verder naar de volgende stap.
 

 • Wie is de huidige leverancier?
 • Hoelang loopt het contract nog?
 • Hoe is de koffieautomaat bevallen?
 • Wat voor type zetsysteem is het?
 • Voldoet dat nog?
 • Zijn er veel technische problemen geweest?
 • Hoe was de serviceverlening?


Meer lezen over het inkopen van een koffievoorziening? Wij hebben een handige whitepaper geschreven met daarin tips om het inkopen van koffie voor op het werk tot een succes te maken.

whitepaper download
cappuccino maken

Stap 2: extra’s

Door stap 1 weet je wat de wensen en eisen zijn, tijd om te kijken naar duurzaamheid. Voor een duurzame koffievoorziening is het handig om nog wat extra vragen beantwoorden. Deze vragen gaan over duurzaamheid. Want als je weet waar je staat met duurzaamheid kan je ook vooruit kijken.

 • Wat betekent duurzaamheid voor jullie organisatie?
 • Welke duurzaamheidsdoelstellingen hebben jullie?
 • Hoe duurzaam is je huidige leverancier?
 • Hoe duurzaam moet de toekomstige leverancier zijn?

Stap 3: ultiem

Je weet nu de wensen en eisen met betrekking tot je nieuwe koffieautomaat en de eisen omtrent duurzaamheid. Tijd om dit aan elkaar te koppelen en te kijken hoe de koffievoorziening kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Twee vragen die je daarbij kan stellen zijn:
 

 • Hoe duurzaam moet je koffievoorziening zijn?
 • Hoe kan de koffievoorziening bijdragen aan het behalen van je duurzame doelstellingen?
koffiebonen in handen
Kopje koffie van Coffee Fresh
Mocht je niet zo goed weten hoe een koffievoorziening kan bijdragen aan je duurzaamheidsdoelstellingen dan kan je natuurlijk altijd de hulp inschakelen van onze koffie experts. Zij leggen graag uit waar je qua inkopen van koffie rekening mee kunt houden als het gaat om duurzame keuzes. Bijvoorbeeld koffieautomaten die energiezuinig zijn of koffie met een duurzaamheidskeurmerk. Dit zijn kleine dingen die het verschil kunnen maken, let hier dus ook op bij het inkopen van koffie.

Hoog in het vaandel

Mocht je na het lezen van dit stappenplan vragen hebben over een duurzame koffievoorziening, neem dan contact op met een van onze experts. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, wij vinden dat duurzaamheid bij jezelf begint. Close Future, de toekomst is dichterbij dan je denkt!

Logo van Close Future op een groene achtergrond
fancybox loading gif