Waarom hygiëne ook rondom de koffieautomaat belangrijk is

    16 januari 2018
    3 minuten leestijd

Wij weten allemaal hoe belangrijk hygiëne is, ook bij bedrijven is dit iets wat dagelijks terugkomt. Zeker in de winter wanneer de griepepidemie op zijn hoogtepunt is, is het belangrijk om de werkomgeving schoon te houden.

Wij vertellen je waarom je de koffieautomaat moet schoonmaken en hoe je dit het beste kan doen.

Lekkere koffie komt uit een schone koffieautomaat

Een belangrijke factor voor de smaak van de koffie is het onderhoud van de machine. Goede reiniging is daarom van wezenlijk belang. Wij adviseren onze klanten om de koffiemachine dagelijks even te spoelen en wekelijks een grondige reiniging te geven. Want als de koffieautomaat goed onderhouden wordt, smaakt de koffie nog lekkerder.

Lekkere koffie komt uit een schone koffieautomaat
Coffee Fresh service auto

Verminder kans op storingen

Daarnaast is goed onderhoud ook beter voor de levensduur van de automaat. Hiermee wordt ook de kans op storingen kleiner. Het reinigen van een koffieautomaat is helemaal niet moeilijk, onze monteurs leggen dit graag uit. Voor een aantal van onze koffiemachines hebben wij zelfs schoonmaak instructievideo’s gemaakt, zodat het nog makkelijker is om de machine schoon te houden.

Ga voor minder ziekteverzuim door hygiënisch schone koffiehoek

Per dag raken veel mensen met hun vingers het touchscreen of de buttons van de koffieautomaat aan. Met onze multi-reiniger maak je zonder moeite de buitenkant van de automaat hygiënisch schoon, maar ook de rest van de koffiehoek. Denk bijvoorbeeld aan het aanrechtblad waar de automaat op staat of de koffietafel. Op deze manier krijgen schadelijke bacteriën en ander vuil minder kans. Dit kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim en dus lagere kosten.

schoonmaak doekjes voor koffieautomaat

Verhoog representativiteit en medewerkerstevredenheid

Een opgeruimde en schone koffiehoek zorgt voor een goede uitstraling naar je klanten en medewerkers. Het vergroot daarom de representativiteit van je bedrijf. Ook leert de ervaring dat wanneer er meer aandacht is voor een schone koffieautomaat en koffiehoek, de medewerkerstevredenheid omhoog schiet. Alle reden om dit netjes te houden.

Werk volgens HACCP-voorschriften

Door onze schoonmaak instructievideo’s te volgen, werk je volgens HACCP-voorschriften en hou je op een veilige en efficiënte manier je machine schoon. HACCP-voorschriften gelden officieel voor bedrijven die voedsel produceren of verwerken, maar zijn ook absoluut niet verkeerd om te volgen tijdens het schoonmaken van de koffieautomaat. Zo weet je zeker dat je altijd een hygiënisch schone koffiemachine hebt en natuurlijk de lekkerste koffie kan drinken!
Bronnen:
1 VMT. (2018). Trending in food 2018: Hygiëne altijd op auditniveau. VMT: https://www.vmt.nl/Nieuws/Trending_in_food_2018_Hygiene_altijd_op_auditniveau-171208125700
2 F-Facts. (2016). 5 redenen om te investeren in een schone werkplek. F-Facts: https://www.f-facts.nl/topics/facilitaire-dienstverlening-gebouwbeheer/achtergrond/5-redenen-om-te-investeren-een-schone