Waarom hygiëne ook rondom de koffieautomaat belangrijk is
16 januari 2018
3 minuten leestijd
Wij weten allemaal hoe belangrijk hygiëne is, ook bij bedrijven is dit iets wat dagelijks terugkomt. Zeker in de winter wanneer de griepepidemie op zijn hoogtepunt is, is het belangrijk om de werkomgeving schoon te houden.
Wij vertellen je waarom je de koffieautomaat moet schoonmaken en hoe je dit het beste kan doen.
Lekkere koffie komt uit een schone koffieautomaat
Een belangrijke factor voor de smaak van de koffie is het onderhoud van de machine. Goede reiniging is daarom van wezenlijk belang. Wij adviseren onze klanten om de koffiemachine dagelijks even te spoelen en wekelijks een grondige reiniging te geven. Want als de koffieautomaat goed onderhouden wordt, smaakt de koffie nog lekkerder.


Verminder kans op storingen
Daarnaast is goed onderhoud ook beter voor de levensduur van de automaat. Hiermee wordt ook de kans op storingen kleiner. Het reinigen van een koffieautomaat is helemaal niet moeilijk, onze monteurs leggen dit graag uit. Voor een aantal van onze koffiemachines hebben wij zelfs schoonmaak instructievideo’s gemaakt, zodat het nog makkelijker is om de machine schoon te houden.
Ga voor minder ziekteverzuim door hygiënisch schone koffiehoek
Per dag raken veel mensen met hun vingers het touchscreen of de buttons van de koffieautomaat aan. Met onze multi-reiniger maak je zonder moeite de buitenkant van de automaat hygiënisch schoon, maar ook de rest van de koffiehoek. Denk bijvoorbeeld aan het aanrechtblad waar de automaat op staat of de koffietafel. Op deze manier krijgen schadelijke bacteriën en ander vuil minder kans. Dit kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim en dus lagere kosten.


Verhoog representativiteit en medewerkerstevredenheid
Een opgeruimde en schone koffiehoek zorgt voor een goede uitstraling naar je klanten en medewerkers. Het vergroot daarom de representativiteit van je bedrijf. Ook leert de ervaring dat wanneer er meer aandacht is voor een schone koffieautomaat en koffiehoek, de medewerkerstevredenheid omhoog schiet. Alle reden om dit netjes te houden.
Werk volgens HACCP-voorschriften

1 VMT. (2018). Trending in food 2018: Hygiëne altijd op auditniveau. VMT: https://www.vmt.nl/Nieuws/Trending_in_food_2018_Hygiene_altijd_op_auditniveau-171208125700
2 F-Facts. (2016). 5 redenen om te investeren in een schone werkplek. F-Facts: https://www.f-facts.nl/topics/facilitaire-dienstverlening-gebouwbeheer/achtergrond/5-redenen-om-te-investeren-een-schone