6 gezondheidsvoordelen van koffie

    20 augustus 2019
    2 minuten leestijd

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de positieve eigenschappen van koffie op de gezondheid van de mens. Koffie is eigenlijk heel gezond, mits je het natuurlijk met mate drinkt, zo blijkt uit onderzoek. Deze informatie delen wij graag, dus vandaar dat wij een aantal onderzoeksresultaten voor je op een rij hebben gezet.
life is short, enjoy your coffee
koffiedik

1. Koffie bevat antioxidanten en voedingsstoffen

Koffie zit vol met antioxidanten, die een positieve invloed kunnen hebben op je gezondheid. Antioxidanten beschermen je cellen en houden ze gezond. Er zitten ook voedingsstoffen in koffie die essentiële vitamines bevatten. Natuurlijk moet koffie wel met mate gedronken worden. Want ongefilterde koffie bevat cafestol, een stof die een cholesterol verhogend effect heeft.

2. Koffie is goed voor je lever

Uit een onderzoek gepubliceerd in 2006 blijkt dat mensen die minstens 1 kopje koffie op een dag drinken, 20% minder kans hebben op levercirrose. Het consumeren van koffie lijkt een soort beschermende voordelen te hebben.
Gezondheid en koffie
koffie in handen

3. Koffie minder kans op huidkanker

Tijdens een ander onderzoek volgden onderzoekers meer dan 100.000 mannen en vrouwen over een tijdspan van 20 jaar. De resultaten tonen aan dat vrouwen die dagelijkst 3 of meer kopjes koffie drinken, minder kans hebben op het ontwikkelen van huidkanker dan degenen die dat niet doen.

4. Koffie helpt je hersenen gezond te houden

Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van koffie kan helpen bij het reduceren van cognitieve achteruitgang. Matige consumptie kan het risico op de ziekte van Alzheimer met maximaal 20% verlagen.
hersenen en koffie
koffie drinken

5. Koffie verlaagt de kans op diabetes type ll

Koffie verlaagt de kant op diabetes type ll, volgens studie van The American Chemical Society. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat mensen die dagelijks 4 of meer kopjes koffie drinken, 50% minder kans hebben op het ontwikkelen van diabetes type ll.

6. Koffie kan stress door slaap tekort verlagen

Onderzoek heeft aangetoond dat het ruiken van de aroma’s van koffie een verandering in de eiwitten in de hersenen kan veroorzaken. Met name de eiwitten die verbonden zijn aan het gevoel van stress door slaap tekort. Niet dat je nu een zak met koffiebonen op je nachtkastje moet zetten hoor, al kan dat natuurlijk geen kwaad.
slaap te kort