5 vragen aan HRM

    31 maart 2020
    4 minuten leestijd

Hoewel Coffee Fresh al jaren groeit in het aantal medewerkers was er tot voor kort nog geen HRM-er. Hoe wij ooit zonder hebben gekund weet niemand. Maar Floortje Kroon, onze human resource manager is niet meer weg te denken.

Vandaag stel ik haar 5 vragen om haar functie en werkzaamheden beter te begrijpen. Hier lees je de antwoorden.
Coffee Fresh beker met eigen naam
Takenlijst van HRM

Hoe ziet een werkdag van HRM er uit?

Geen dag is hetzelfde of loopt zoals ik het in mijn agenda gepland heb. Dat vind ik ook meteen het leuke van mijn werk! Het is nooit saai of eentonig!

Een voorbeeld van mijn dag vandaag: Ik begin met een sollicitatiegesprek, waarna ik overleg met een leidinggevende. Dan heb ik even tijd om openstaande mails te beantwoorden en collega’s uit te nodigen voor planningsgesprekken. Dan ga ik even langs een nieuwe collega in het magazijn, om te vragen hoe zijn eerste dag bevalt.

In de middag duik ik in een aantal administratieve werkzaamheden, waaronder het vastleggen van een functiewijziging en het up-to-date maken van het rechten en plichten document, een overleg met de bedrijfsarts en een gesprek met een jobcoach. En ik sluit de dag weer af met een sollicitatiegesprek. Tussendoor komen er natuurlijk ook nog collega’s binnenlopen of word ik gebeld met vragen over van alles en nog wat. En zo vliegt de dag voorbij!

Waar ben je op dit moment druk mee?

Eén van mijn kerntaken is het vinden van nieuwe collega’s. Zo ben ik op dit moment druk met het vinden van nieuwe collega’s voor een verkoop binnendienstfunctie. Ik maak hiervoor vacatureteksten en lees alle sollicitatiebrieven door. En aan de hand daarvan plan ik natuurlijk sollicitatiegesprekken in.

Daarnaast sluit ik aan bij veel functioneringsgesprekken, dat zal de komende weken veel tijd in beslag nemen. Ik ben ook verantwoordelijk voor ISO audits, die rond deze tijd zullen plaatsvinden. De voorbereidingen voor deze audits zijn dus in volle gang.
Werken aan vacatureteksten
Maaike drinkt koffie

Wat vind je het leukste om te doen?

Het leukste onderdeel van mijn werk vind ik het adviseren van het management/directie en het verbeteren van werkprocessen. Vorig jaar heb ik een pilot gedaan met de verkoop binnendienst waarbij we een nieuwe beoordelingscyclus hebben ingevoerd.

Dit is zo goed bevallen dat we dat dit jaar weer hetzelfde gaan doen! En ook breid ik dit jaar de pilot uit met twee andere afdelingen. Dit alles met als doel dat collega’s lekker aan het werk kunnen! Dat ieders talent benut wordt en men met plezier naar het werk gaat!

Hoeveel koffie drink je gemiddeld?

Op het werk drink ik gemiddeld zo’n vijf kopjes koffie per dag. Meestal drink ik zwarte koffie maar af en toe vind ik een cappuccino uit onze Franke FoamMaster ook wel heel lekker!
Cappuccino uit de Franke FoamMaster
Medewerkers van Coffee Fresh

Wat vertel je nieuwe medewerkers?

Ik vertel nieuwe medewerkers en sollicitanten dat Coffee Fresh een ontzettend mooi bedrijf is om voor te werken! Het bedrijf is goed voor zijn werknemers en is ook echt betrokken. Er heerst een informele sfeer en eigenlijk kent iedereen elkaar. Er wordt hard gewerkt maar er is zeker ook tijd voor gezelligheid. Daarnaast is Coffee Fresh volop in ontwikkeling. Door de groei die we doormaken veranderen structuren en processen. Dit is soms even wennen, maar mijn ervaring is dat collega’s zich voor de volle 100% inzetten en we er met elkaar voor gaan!

Hoe weet je dat iemand past bij Coffee Fresh?

We zeggen altijd dat iemand het Coffee Fresh DNA moet hebben. Maar wat is dat dan precies? We zijn op zoek naar mensen met de volgende eigenschappen: niet lullen maar poetsen, voeten in de klei, zelfstandig, verantwoordelijkheidsgevoel, energiek, klantgericht en net dat stapje meer willen zetten. Mensen die het leuk vinden om te werken en mensen die gevoel hebben bij onze producten en diensten.
Koffie halen uit een volautomaat koffiemachine
Cappuccino maken

Werken bij Coffee Fresh?

Bij ons ken je al je collega’s, ze staan voor je klaar en je weet bij wie je moet zijn voor vragen. Bij ons ben je geen nummer, maar een gewaardeerde collega. Naast werken is er ook tijd voor lol, de jaarlijkse bbq en kerstborrel zijn bij uitstek de momenten om je collega’s nog beter te leren kennen. Daarnaast organiseert onze personeelsvereniging leuke activiteiten voor het hele gezin.

Enthousiast geworden? Ga bij ons aan de slag.

Meer weten over werken bij Coffee Fresh?

Neem dan contact op met Floortje Kroon (HRM).
T: 088 0000 209
E: vacature@cf.nl
fancybox loading gif