Skip to content
Nieuws

Afvalbeheersing op het werk, wij gaan voor duurzaam

26 september 2019
4 minuten lezen
Nieuws

Tegenwoordig kent iedereen het nut van een circulaire economie, waarbij producten en grondstoffen maximaal worden hergebruikt en waardevernietiging wordt voorkomen. Ook wij vinden dit erg belangrijk en proberen ons bedrijf steeds duurzamer te maken.

Close Future pijler Afvalbeheersing koffiemachine

MVO pijler in Close Future

Afvalbeheersing is een belangrijke pijler van Close Future, ons duurzaamheidsbeleid. Wij willen ons afval reduceren en uiteindelijk tot een minimum beperken. Wij willen onze afvalstromen beheersen en een actief beleid voeren op afvalscheiding. Hierdoor krijgen wij meer grip op de hoeveelheid restafval en is het mogelijk om onze hoeveelheid afval te verminderen. Wij willen zo veel mogelijk van ons afval recyclen. Een goede stap in de richting van een duurzamere wereld.

Afvalscheidingsmodule koffiemachine

De eerste stap

Om te beginnen hebben wij op alle kantoren de afvalbakken weggehaald. In plaats daarvan hebben wij op meerdere centrale plekken in onze organisatie een afvalscheidingsmodule neergezet. Deze afvalscheidingsmodule bestaat uit een aparte bak voor GFT, PMD (plastic), restafval en koffiebekers.

afval scheiden koffiemachine

Voordelen van een afvalscheidingsmodule

Het is belangrijk om de verschillende afvalstromen goed te beheersen. De afvalscheidingsmodule zorgt ervoor dat onze medewerkers gemakkelijk hun afval in de juiste bak kunnen deponeren. Door op maar een paar plekken deze afvalbakken neer te zetten, hebben wij dagelijks minder afvalzakken nodig. En waar eerder veel meer in de restafvalstroom terecht kwam, komt het afval nu op de juiste plek terecht.

Wat zijn de voordelen?

  • Er zijn minder afvalzakken nodig.
  • Er zijn minder handelingen voor de schoonmakers, dus efficiënter.
  • Het afval wordt apart ingezameld.
  • Het afval wordt apart afgevoerd en waar mogelijk gerecycled.
  • Er is minder restafval.
  • Het bevordert de bedrijfshygiëne, doordat er niet op elke werkplek een afvalbak staat.

afval in afvalbak koffiemachine

Bevorder ook je medewerkersvitaliteit

Wij hebben het nu elke keer over de voordelen voor het beheersen van je afvalstromen. Maar een bijkomend voordeel van het centraal plaatsen van de afvalunit, is het feit dat je medewerkers nu even op moeten staan van achter het bureau. Je brengt je medewerkers in beweging als zij hun afval even weg willen gooien. Er wordt vaak gezegd “zitten is het nieuwe roken”. De hele dag achter je bureau zitten is een slechte gewoonte. Door je medewerkers iets verder te laten lopen naar de afvalbak dwing je hen om even te bewegen. Zo bevorder je ook nog eens de medewerkersvitaliteit.

100% circulaire afvalbakken koffiemachine

Wij hebben gekozen voor afvalbakken van goede komaf

Wij hebben bewust gekozen voor een afvalbeheersmodule gemaakt van gerecycled materiaal. De afvalbakken zijn gemaakt van gerecycled polypropyleen (PP) kunststof en alle onderdelen zijn afzonderlijk te vervangen. Daarnaast is deze afvalbak na jaren van gebruik volledig recyclebaar. Afvalbakken van goede komaf dus, perfect in lijn met Close Future.

Close Future bekerrecycling op het werk koffiemachine

Close Future bekerrecycling op het werk

Jaarlijks gaan er bij bedrijven duizenden koffiebekers doorheen, die vaak gewoon bij het restafval terecht komen. Het recyclen van wegwerpbekers is een duurzame oplossing voor dit veel voorkomende probleem. Zelf gebruiken wij ook koffiebekers. Maar in plaats van deze weg te gooien bij het restafval maken wij gebruik van Close Future bekerrecycling, het bekerrecyclingconcept voor kartonnen koffiebekers. De bekers worden in onze organisatie meerdere malen gebruikt en vervolgens ingezameld. Na de inzameling worden de dozen met lege bekers opgehaald en specialistisch verwerkt tot grondstof voor bijvoorbeeld hygiënepapier.

bekers recyclen koffiemachine

Speciale bekerafvalbak maakt het makkelijk

Met de speciale bekerafvalbak maken wij het makkelijk om bekers apart in te zamelen waarna ze opgehaald en verwerkt kunnen worden. Medewerkers kunnen niet meer om het recyclen van bekers heen. Het is gemakkelijk over te stappen op dit concept. Als je al gebruik maakt van onze kartonnen koffiebeker, dan blijf je gewoon gebruik maken van onze bekende blauwe of groene kartonnen koffiebeker. Alleen de doos, de inhoud van de doos en de naam van de bekers zijn anders. Onze experts vertellen er graag over, neem direct contact op en stap vandaag nog over.

stap over op kartonnen koffie bekers koffiemachine

Nog geen kartonnen bekers?

Gebruik je op dit moment andere bekers? Dat is geen probleem. Elk bedrijf heeft haar eigen voorkeuren als het gaat om de keuze voor bekers of een porseleinen servies. Welk type beker het minst milieubelastend is, blijft afhankelijk van de bedrijfssituatie. Wij denken graag mee als het gaat om de keuze van bekers en bieden je graag meer informatie over onze bekers en de recycling hiervan.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Ben je na het lezen enthousiast geworden over afvalbeheersing, afvalbakken of bekerrecycling? Neem dan eens vrijblijvend contact op voor het bespreken van de mogelijkheden voor jouw organisatie. Wij helpen onze klanten graag bij het maken van duurzame keuze op het gebied van de koffievoorziening en alles er omheen.

koffie uit Close Future bekers koffiemachine

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk