Skip to content
Blog

Koffie op het werk, waar moet je op letten? 10 tips

7 december 2020
5 minuten lezen
Kennis over koffie

Het blijkt vaak lastig te zijn voor inkopers om een passende koffievoorziening voor op het werk te vinden. Wij geven je daarom 10 tips voor het inkopen van koffie op het werk.

1. inventariseer de huidige koffievoorziening

Het startpunt van de zoektocht begint bij de huidige voorziening. Wie is de huidige leverancier? Hoelang loopt het contract nog? Hoe bevalt de huidige koffiemachine? Welk type zetsysteem is het en voldoet deze nog? Zijn er veel technische problemen geweest? Hoe was de serviceverlening? Al deze vragen zijn belangrijk bij je zoektocht naar een nieuwe koffiemachine. De antwoorden geven namelijk inzicht in de wensen en eisen voor een nieuwe koffievoorziening.

Lekkere koffie op het werk koffiemachine

2. bespaar tijd door het formuleren van wensen en eisen van koffie op het werk

Voor je aan de slag gaat met het zoeken naar koffieleveranciers, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de eisen en wensen. De antwoorden op de vragen hierboven zijn een beginpunt, natuurlijk kun je ook nog nadenken over de technische specificaties van de machine en de wensen van je medewerkers. Neem de tijd voor deze gedegen voorbereiding, dit levert je later tijd op.

Kop koffie op het werk koffiemachine

3. durf te veranderen

Veel inkopers zijn voorzichtig met veranderingen op het gebied van de koffievoorziening. Ondanks negatieve geluiden van medewerkers over de huidige voorziening durven inkopers niet de stap te zetten om te kiezen voor een nieuwe koffiemachine. Verandering zorgt vaak voor weerstand door angst voor het onbekende, maar een verbetering van koffie kan zeker zorgen voor meer gemotiveerde medewerkers. Dus durf te veranderen in koffie of zetsysteem mits dit natuurlijk passend is in je bedrijfssituatie.

4. wees klaar voor de toekomst

De wereld om ons heen verandert voortdurend, wij worden steeds bewuster. Ook duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Bij het inkopen van een nieuwe koffievoorziening is het dan ook slim om nu al rekening te houden met de eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid binnen je organisatie en branche. Door nu te kiezen voor een duurzame koffieleverancier, ben je klaar voor de toekomst.

Toekomst bestendige koffie, kopje koffie onder koffiemachine

5. hou rekening met onderhoud en schoonmaaktijd

Soms is er een behoefte aan een luxere koffiemachine voor op het werk, bijvoorbeeld een machine met koffiebonen en verse melk. Maar vaak wordt vergeten dat dit soort machines meer onderhoud en schoonmaaktijd vereisen. Het is dus van belang om je af te vragen wie de koffiemachine dagelijks reinigt en hoeveel tijd er beschikbaar voor is.

Schoonmaken van koffiemachine

6. onderzoek welk zetsysteem geschikt is voor op het werk

Bij het kiezen van een nieuwe koffievoorziening is het belangrijk dat er wordt gekeken welk zetsysteem het meest geschikt is. Een koffiemachine met verse espressobonen geeft een heerlijke kop koffie, maar heeft een langere zettijd dan een instant koffiemachine. Tegenwoordig is er allerlei zetapparatuur verkrijgbaar en er zijn diverse koffiesoorten die passen bij de methode die wordt gekozen. Maar welke zetmethode ook gekozen wordt: de versheid van de koffie en de juiste afstelling spelen altijd een belangrijke rol bij de smaak van je koffie.

7. bekijk wie er gebruik gaat maken van de koffievoorziening

Ook belangrijk is de vraag wie de koffiemachine gaat gebruiken. Hoeveel mensen pakken dagelijks een kopje koffie uit de machine en wat zijn hun voorkeuren? Drinken ze liever een koffievariatie, zoals cappuccino of latte macchiato of toch een espresso? Zijn er veel theeliefhebbers of geeft men voorkeur aan koud water? Antwoorden op deze vragen zijn interessant voor het kiezen van een nieuwe koffiemachine.

8. ga op zoek naar alles onder 1 dak

Door te kiezen voor een leverancier met een totaalassortiment aan aanverwante producten hoef je zelf nooit meer de deur uit voor het facilitaire pakket. Het bestellen van producten is nog makkelijker als de leverancier een webshop heeft, je kunt dan te allen tijde producten bestellen. Als de levering van producten met eigen vaste medewerkers van de expeditie wordt uitgevoerd, ontzorgt dit ook nog eens je organisatie. Zo zetten Coffee Fresh medewerkers alle producten in je voorraadkast, je hebt hier verder geen omkijken naar.

Koffie en andere producten worden gebracht met vrachtwagen van Coffee Fresh

9. ga voor een klik

Tijdens een gesprek met een accountmanager wil je eerlijk advies, geen kleine lettertjes of mooie verkooppraatjes. Wij vinden het belangrijk om een klik te hebben met onze klanten, dat praat makkelijker.

Als er onderhoud aan je koffiemachine verricht moet worden, is het handig wanneer de monteur weet waar hij moet zijn. Door te kiezen voor een leverancier met vaste monteurs weet je zeker dat je geen extra tijd kwijt bent. Zij kennen de werkwijze en procedures bij klanten en weten waar ze moeten zijn. Het onderhoud wordt gedaan of de storing wordt verholpen zonder dat je medewerkers er last van hebben.

BEKIJK ONS SMOELENBOEK

10. raadpleeg een expert voor advies en maatwerk

Ondanks dat er op internet veel informatie te vinden is over koffie op het werk, is het slim om persoonlijk contact te zoeken met een koffie expert. Deze zal je graag informatie geven over de mogelijkheden voor een passende koffievoorziening. Coffee Fresh is een kennisorganisatie met ruim 50 jaar ervaring, onze koffie experts geven je tijdens een persoonlijk gesprek alle informatie om een gedegen keuze te kunnen maken.

Raadpleeg een expert voor advies over koffiemachine op het werk

Koffie op het werk, nu weet je waar je op moet letten

Zoals je kan lezen is koffie op het werk helemaal niet zo moeilijk, als je maar weet waar je op moet letten. Wij hopen dat je door het lezen van deze tips een goed beeld hebt gekregen van de stappen die je moet doorlopen om een goede keuze te maken. Mocht je vragen hebben dan staan wij natuurlijk voor je klaar om je te helpen met je koffievoorziening.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk