Skip to content

Vergroen je kantoor! Duurzame trends voor op het werk

8 oktober 2019
3 minuten lezen
Kennis over koffie

Duurzaamheid, circulaire economie en MVO zijn begrippen die je overal terug ziet. In het nieuws, op sociale media en natuurlijk ook op het werk. Ook wij zien steeds meer vraag naar duurzame koffie en koffiemachines. Maar dat is niet het enige wat je als bedrijf kan doen om het kantoor duurzamer te maken. Wij vertellen je vandaag 6 duurzame trends en hoe jouw organisatie duurzamer kan worden.

lees trends over een duurzaam kantoor koffiemachine

1. Koplopers kiezen voor echte oplossingen

Veel bedrijven zeggen wel duurzaam te zijn, maar in praktijk zijn het vaak mooie woorden zonder echte daden. Toch is er een trend te zien in bedrijven die echt een impact willen maken. Deze bedrijven maken concrete duurzame doelstellingen en proberen die te behalen. Wil je met jouw bedrijf ook duurzamer worden, kijk dan naar hoe deze koplopers kiezen voor echte oplossingen en laat je inspireren.

Coca-Cola is een duurzame koploper koffiemachine

2. Verschillen moet je willen

Er zijn miljoenen verschillende mensen op aarde, we zien er anders uit, doen andere dingen en geloven in andere normen en waarden. Toch zijn veel bedrijven hetzelfde. Dat maakt het lastig om concurrenten echt met elkaar te vergelijken. Wil jij met jouw bedrijf hét verschil maken dan is het belangrijk om anders te willen zijn. Kijk daarom op het gebied van duurzaamheid niet naar wat de concurrent doet. Maar vooral naar wat jij wilt bereiken met jouw organisatie. Daar kan je namelijk het verschil maken.

maak jij een verschil koffiemachine

3. Circulair aanbesteden of inkopen

Het begrip circulaire economie is niet meer weg te denken. Steeds vaker wordt er door bedrijven circulair aanbesteed of wordt het inkopen op circulaire wijze gedaan. Als je hier nog niet mee bezig bent dan is het nú de tijd om dit te gaan doen. Ga niet voor een wereld waarin grondstoffen worden uitgeput, maar zoek naar een oplossing die herbruikbaarheid van producten en grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt heeft.

Close Future logo koffiemachine

4. Vergoenen van kantoorartikelen

Een betere en duurzamere wereld begint bij jezelf. Je hoeft geen multinational te zijn om bezig te gaan met verduurzaming op kantoor. Met kleine stapjes kom je er ook, denk bijvoorbeeld eens aan de kantoorartikelen die je dagelijks gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor printpapier met een duurzaamheidskeurmerk zoals FSC. Maak je medewerkers bewust van het gebruik van de printer en hun invloed op het papierverbruik. Wellicht is het wenselijk om printers standaard in te stellen op dubbelzijdig bedrukken, dat scheelt al gauw de helft in het papiergebruik. Een simpele manier om duurzamer bezig te zijn.

foto van duurzaam printerpapier koffiemachine

5. Maak werk van afval

Een trend in de markt is het meer en meer willen beheersen van afvalstromen en een actief beleid voeren op afvalscheiding. Net als wij zijn andere bedrijven hier druk mee bezig. Een goed begin is het verwijderen van alle afvalbakken op kantoren. En in plaats daarvan op meerdere centrale plekken in je organisatie een afvalscheidingsmodule neerzetten. De afvalscheidingsmodule zorgt ervoor dat je medewerkers gemakkelijk hun afval in de juiste bak kunnen deponeren. Hierdoor verdwijnt minder afval in het restafval, maar komt het afval op de juiste plek terecht.

Afvalscheidingsmodule koffiemachine

6. Koffiebekers hergebruiken en recyclen

Jaarlijks gaan er bij bedrijven duizenden koffiebekers doorheen, die vaak gewoon bij het restafval terecht komen. Het recyclen van wegwerpbekers is een duurzame oplossing voor dit veel voorkomende probleem. In plaats van koffiebekers weg te gooien bij het restafval kan je gebruik maken van bijvoorbeeld Close Future bekerrecycling, het bekerrecyclingconcept voor kartonnen koffiebekers. De bekers worden in je organisatie, hopelijk meerdere malen, gebruikt en vervolgens ingezameld. Na de inzameling worden de dozen met lege bekers opgehaald en specialistisch verwerkt tot grondstof voor bijvoorbeeld hygiënepapier. Een mooie stap richting een duurzame toekomst.

bekers recyclen koffiemachine

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk