Skip to content
Nieuws

Wij stappen over op houten roerstaafjes

22 augustus 2019
2 minuten lezen
Nieuws

Sinds 2018 horen wij er veel over, een verbod op wegwerpplastic. De Europese Unie stemde eind 2018 in met een verbod op wegwerpplastic vanaf 2021. Op die manier wil men het gebruik van plastic voedselverpakkingen en wegwerpbekers terugdringen.

Plastic is slecht voor milieu

Hoewel plastic in sommige gevallen kan worden gerecycled, wordt dit in de praktijk helaas maar weinig gedaan. Daardoor komt veel plastic in het milieu terecht. Een groot deel wordt verbrand en dat zorgt voor uitstoot van CO2. Het plastic in de natuur of in zee (plastic soep) vormt een steeds groter wordend probleem. Want bijna alle plastics breken niet af in het milieu.

plastic soep

Tijd voor verandering

Het is dus tijd om met zijn allen daar verandering in te brengen. Wij willen ook ons steentje bijdragen en kiezen daarom voor duurzame alternatieven. Hoewel wij onze klanten de keuze willen blijven geven, proberen wij actief duurzame producten aan te bieden. Dit is voor ons een onderdeel van Close Future, ons duurzaamheidsbeleid. Het duurzaam aanbieden van producten valt onder de MVO-pijler: Automaten en Assortiment.

MVO pijler: Automaten en Assortiment

Alternatief voor plastic roerstaafjes

Ben je op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic roerstaafjes dan zijn onze houten roerstaafjes dé oplossing! Onze Coffee Fresh houten roerstaafjes zijn gemaakt van 100% FSC hout, dit garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. De dispenser wordt gemaakt van FSC-mixed papier. FSC-Mixed betekent dat zeker 70 procent van de vezels afkomstig is uit duurzaam beheerd bos.

houten roerstaafjes

Wat is het FSC keurmerk?

FSC (Forest Stewardship Council) is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

Welke eisen stelt FSC?

  • Bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden worden met rust gelaten.
  • Houtkap langs waterlopen en op steile hellingen is verboden vanwege kans op erosie.
  • Na het kappen van bomen moet het bos de kans krijgen zich te herstellen: er mag niet meer hout verdwijnen, dan er kan aangroeien.

verantwoorde houtkap van regenwoud

Verantwoorde werkomstandigheden voor de bosarbeiders

Behalve eisen voor bosbeheer en houtkap, hanteert FSC ook sociale eisen. FSC zorgt voor voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor de bosarbeiders. Dat helpt armoede tegengaan en voorkomt dat bewoners, om te kunnen overleven, moeten overgaan tot illegale houtkap en platbranden van bos voor landbouwgrond.

houten boomstammen

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk