Hoe kies je een koffieautomaat met voldoende capaciteit?

    12 maart 2019
    2 minuten leestijd

Om deze vraag te beantwoorden is het natuurlijk van belang om te kijken wat voldoende capaciteit voor jouw bedrijf betekent. Je wilt bijvoorbeeld je medewerkers en klanten altijd van koffie kunnen voorzien, zonder dat zij eindeloos moeten wachten. Daarom is een koffieautomaat met voldoende capaciteit van belang.
Mensen op kantoor

Wat is voldoende capaciteit?

De benodigde capaciteit van de koffieautomaat is voor elk bedrijf natuurlijk anders. Wij vragen onze klanten of prospects vaak hoeveel mensen er gebruik gaan maken van de totale koffievoorziening. Daarnaast is het van belang om te weten hoeveel koffieautomaten er binnen een bedrijf komen te staan. Op deze manier kunnen wij een goede inschatting maken van de benodigde capaciteit van de koffieautomaat is.

Piekbelasting beĆÆnvloedt benodigde capaciteit

Het is echter ook belangrijk om te weten of er gezamenlijke pauzes zijn, waar in korte tijd een grote hoeveelheid koffie gedronken word. Dit heeft namelijk invloed op de benodigde capaciteit. Wij noemen dit vaak piekbelasting, iets wat wij terug zien in grote productiebedrijven met gezamenlijke pauzes. In korte tijd moet hier veel koffie gezet worden, de uurcapaciteit is hier erg van belang.
koffie halen voor collega
koffieboon

Afvalcapaciteit en ingrediƫntencapaciteit

De hoeveelheid koffie die gezet kan worden in een uur noemen wij de uurcapaciteit. Deze uurcapaciteit is voor sommige bedrijven interessant, maar wij adviseren ook altijd te kijken naar de afvalcapaciteit en ingrediëntencapaciteit van je koffieautomaat. Je wilt namelijk niet elk uur de afvalbakken moeten legen of de canisters met ingrediënten moeten bijvullen. Hou hier dus rekening mee tijdens het kiezen van een nieuwe koffieautomaat.
Zoals je kan lezen is het kiezen van een nieuwe koffievoorziening niet altijd even makkelijk. Laat je daarom altijd adviseren door een expert. Een koffie-expert kan je namelijk wijzen op belangrijke zaken omtrent het inkopen van een koffievoorziening voor op het werk.
vraag de expert om koffie
fancybox loading gif