Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van betaalde consumptieverstrekking?

    24 april 2018
    3 minuten leestijd

Vroeger had iedereen muntgeld op zak, altijd makkelijk om in de parkeermeter te gooien of een lekker flesje cola uit een automaat te halen. Tegenwoordig zie je bijna nergens meer automaten waar je muntgeld in kan gooien, niet zo gek ook als je weet dat steeds minder mensen muntgeld op zak hebben.

Het omslagpunt is bereikt als het gaat op het aantal betalingen met contant geld ten opzichte van pinpas betalingen

Het omslagpunt is bereikt

Uit cijfers van de Nederlandse Bank blijkt dat in 2015 het omslagpunt is bereikt als het gaat om het aantal betalingen met contant geld ten opzichte van pinpas betalingen. Oftewel, we gebruiken vaker de pinpas ten opzichte van contant geld. Ook steeds meer kleine betalingen worden gedaan met de pinpas. Sinds het contactloos betalen zijn intrede heeft gedaan is het nog gemakkelijker om kleine bedragen te betalen. Eind 2016 was circa 24% van het totaal aantal pinbetalingen contactloos. Dat zijn er bijna vijf keer zoveel als in 2015.

Maar hoe zit het met betaalde consumptieverstrekking?

Betaalde consumptieverstrekking is de mogelijkheid om tegen een klein bedrag een kopje koffie of een flesje frisdrank aan te schaffen. Dit zie je vaak in openbare ruimtes zoals een bibliotheek, een station, een hogeschool of universiteit. Er worden meer en meer koffie- of frisdrankautomaten neergezet zonder muntunit of wisselaar. De mogelijkheid tot contant betalen is dus steeds minder vanzelfsprekend. Langzaam zal contant betalen helemaal plaats maken voor contactloos betalen.

contant gelfd zal plaats maken voor contactloos betalen
Valinso maakt contantloos betalen mogelijk

Contactloos betalen op een koffieautomaat, kan dat?

Met de opkomst van contactloos betalen krijgen wij steeds vaker de vraag hoe dit eigenlijk werkt op een koffieautomaat. Voor onze koffieautomaten maken wij gebruik van het Valinso systeem, een van de meest bekende contactloze betaalsystemen op verkoopautomaten in Nederland. Valinso heeft als voordeel dat het naast de contactloze betaaloplossing ook kan worden uitgebreid met de mogelijkheid tot telemetrie. Dit geeft real-time inzicht in het gebruik van de automaat waardoor voorraad management nog gemakkelijker wordt.

Hoe werkt contactloos betalen op een koffieautomaat?

De koffieautomaat wordt voorzien van een Valinso betaalmodule en de rest gaat vanzelf. Je hebt als klant geen omkijken naar deze module. Onze accountmanagers vertellen je graag meer over de gang van zaken rondom deze manier van betalen.

Hoe veilig is contactloos betalen op een koffieautomaat?

De Valinso contactloze betaaloplossing beschikt over een anti-fraude systeem dat maximale transactiebeveiliging garandeert. Het Valinso systeem voldoet aan de hoogste industrie standaarden en is volledig gecertificeerd door toonaangevende instellingen.

Contactloos betalen is ook mogelijk op frisdrank- of snoepautomaten

Wij hebben diverse frisdrank- en snoepautomaten in ons assortiment. Dit zijn per uitstek de machines om een contactloos betalen unit op te monteren. Op deze manier kan iedereen op elk tijdstip gebruik maken van de automaat zonder contant geld en heb je als eigenaar altijd inzicht in de verbruik en de voorraad.

Contactloos betalen is ook mogelijk op frisdrank- of snoepautomaten