Wat zijn de verschillen tussen de Franke koffiemachines?

    26 februari 2019
    3 minuten leestijd

Franke koffiemachines voor op het werk
In een vorige blog hebben wij verteld wat de overeenkomsten en voordelen zijn van een Franke koffiemachine. Vandaag willen wij aandacht besteden aan de verschillende types. Naast een vergelijk tussen de Franke FoamMaster CleanMaster koffieautomaten, vertellen wij ook iets over de Franke MilkSystem EasyClean. Deze laatste kan je zien als een instapmodel van Franke.

Meest innovatieve schoonmaaksysteem

De Franke A400 serie hebben wij in twee uitvoeringen, een instapmodel Franke MilkSystem EasyClean en een exculsieve volautomatische Franke FoamMaster CleanMaster. De grootste verschillen zijn te vinden in het melksysteem en het reinigingssysteem. Wij leggen dit graag uit.
Franke CleamMaster is het meest innovatieve schoonmaaksysteem
Franke Foammaster maakt heerlijk melkschuim

Het verschil tussen FoamMaster en MilkSystem

Het standaard en werelds gemakkelijkste verse melksysteem is FoamMaster. Deze naam past perfect bij het systeem want dit is de master op het gebied van melkschuim. Wanneer je kiest voor een FoamMaster krijg je ook het revolutionaire CleanMaster reinigingssysteem, dit leggen wij iets verderop uit.

FoamMaster: perfect melkschuim

Franke FoamMaster koffieautomaten garanderen keer op keer perfect melkschuim. Deze serie automaten is voorzien van een nieuw inventief systeem voor het maken van een klassiek kopje koffie of een heerlijke warme melk-creatie. 

 • Onverslaanbare melkschuimkwaliteit: er kan worden gevarieerd in de consistentie en dikte van het melkschuim.
 • Uitstekende consistentie: schuim consistentie van fijn tot stevig, individueel programmeerbaar voor elke variatie drank.
 • Eindeloze creativiteit: programmeerbare temperatuur voor melk en melkschuim voor zowel koude als warme dranken.
 • Snelle bereiding: door de krachtige melkpomp een tot 50% kortere bereidingstijd (vergeleken met conventionele melksystemen).

MilkSystem: genieten van melkschuim

De Franke MilkSystem A400 koffieautomaat garandeert lekker melkschuim gemaakt van verse melk. Deze melksysteem maakt een heerlijke warme melk-creatie. Van een latte macchiato tot een romige cappuccino en nog veel meer.

 • Heerlijk melkschuimkwaliteit: perfecte consistentie en dikte van het melkschuim.
 • Prima consistentie: schuim consistentie van fijn tot stevig.
 • Niet programmeerbaar: het MilkSytem geeft geen mogelijkheid tot het apart instellen van temperatuur of consistentie per drank.
Franke koffiemachine voor op het werk

Het verschil tussen CleanMaster en EasyClean

Zoals gezegd krijg je bij een Franke FoamMaster de geïntegreerde CleanMaster, een volautomatisch reinigingssysteem. Hoewel het EasyClean systeem vrij makkelijk te reinigingen is, vereist dit systeem enig handmatige handelingen. Ontdek het verschil in de vergelijking hieronder.

CleanMaster: volautomatisch reinigingssysteem

Het volautomatische reinigingssysteem CleanMaster zit standaard op alle Franke FoamMaster koffieautomaten. Dit systeem zorgt ervoor dat de machine steeds blijft voldoen aan de strengste hygiëne-normen (HACCP), zonder gedoe.

Reinig de koffieautomaat in een handomdraai. Het praktische melkreservoir systeem bevat een automatisch proces met geïntegreerd reinigingspatroon voor maximaal comfort door minimale inspanning.

 • Wetenschappelijk geteste reinheid: eenvoudige, snelle, geheel automatische reiniging voor een voorbeeldige hygiëne.
 • Efficiënt reinigingsproces: volledige geautomatiseerd proces met geïntegreerde reinigingspatroon voor maximaal bedieningsgemak. Veilig, gemakkelijk, snel en praktisch.

EasyClean: makkelijk reinigingssysteem

Het reinigingssysteem EasyClean is een eenvoudig te activeren semi-automatische spoelfunctie. Dit systeem zorgt ervoor dat de machine steeds blijft voldoen aan de strengste hygiëne-normen (HACCP).

Dit semi-automatisch proces vereist een handmatige toevoer van het reinigingsmiddel. Oftewel gemak en comfort met minimale inspanning.


 • Wetenschappelijk geteste reinheid: eenvoudige, snelle, semi-automatische reiniging voor een perfecte hygiëne
 • Gedeeltelijk geautomatiseerd reinigingsproces: gedeeltelijk geautomatiseerd proces voor maximaal schoonmaakgemak. Veilig, gemakkelijk, snel en praktisch.

Zekerheid door eigen technische service

Kies je voor een Franke FoamMaster CleanMaster dan wil je natuurlijk ook de beste service. Bij Coffee Fresh zit het onderhoud van je Franke koffieautomaat standaard in ons servicepakket. Wij hebben de kennis en ervaring om je Franke koffiemachine de beste service te geven waardoor je altijd kunt genieten van de lekkerste koffie.
Coffee Fresh technische service