De 3 handigste hulpmiddelen voor het schoonmaken van de koffieautomaat

    28 mei 2019
    2 minuten leestijd

Voor veel mensen is schoonmaken geen hobby. Ook het schoonmaken van de koffieautomaat staat vast niet hoog op het lijstje van de meeste mensen. Maar het is wel een heel belangrijk onderdeel. Een schone koffieautomaat zorgt ervoor dat je koffie nóg lekkerder smaakt.
lekbak uit de koffieautomaat

Wat moet je schoonmaken?

Vooral de onderdelen in de machine die met koffie, water of melk in aanraking komen moeten schoon zijn en blijven. Het is belangrijk dat je regelmatig de zetgroep/brewer, mengkommen, lekbak en afvalbak schoonmaakt.
Om het schoonmaken van de koffieautomaat makkelijker te maken hebben wij verschillende hulpmiddelen.

1. Reinigingsinstructies

Wanneer de koffieautomaat geplaatst wordt geven wij altijd een korte training aan je medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het wekelijkse onderhoud. Om het schoonmaakproces makkelijk te maken hebben wij daarnaast korte schoonmaak instructie video’s gemaakt van onze meest populaire koffieautomaten. Door een sticker met QR code die aan de binnenkant van de koffieautomaat is geplaatst kan je gemakkelijk de desbetreffende instructievideo vinden en bekijken. Zo wordt het reinigingen van je koffiemachine nog makkelijker.

Schoonmaak instructie video
schoonmaakproducten van ons eigen merk, Clean Fever

2. Schoonmaak producten

Wij hebben veel schoonmaakproducten van ons eigen merk, Clean Fever. Met deze schoonmaak producten is het reinigen van je koffieautomaat kinderspel. Denk bijvoorbeeld aan een multireiniger spray, waarmee je gemakkelijk de buitenkant van de koffieautomaat reinigt.

Nieuwsgierig waarom het belangrijk is de buitenkant schoon te maken? Daar schreven wij een blog over: Waarom hygiëne rondom de koffieautomaat belangrijk is!

3. Makkelijke koffieautomaten

Hoewel dit natuurlijk niet echt een hulpmiddel is, willen wij het toch benoemen. Als je een beetje handigheid hebt in het schoonmaken is het eigenlijk zo gepiept. In het begin, zeker als je net nieuwe automaten krijgt, zal het even wennen zijn. Maar met de schoonmaakinstructies en een beetje oefening zal het wekelijks reinigen van de koffieautomaat geen enkel probleem moeten zijn. Onze koffieautomaten zijn makkelijk te onderhouden en dat maakt dat het reinigen een stuk leuker.
schoonmaak doeken
Nieuwsgierig naar de schoonmaakinstructie video’s?
fancybox loading gif