Goede koffie op het werk leidt tot betere ideeën

    18 oktober 2022
    2 minuten leestijd

Koffie is een van de meest gedronken dranken in Nederland. Nederlanders drinken gemiddeld 2,4 koppen koffie per persoon per dag. Daarmee drinken ze verreweg de meeste koffie per persoon in Europa, gevolgd door de Finnen (1,8) en de Zweden (1,4).

Uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders blijkt dat negen op de tien werkenden koffie of thee drinken op het werk. Het lijkt de prestaties op de werkvloer te bevorderen, mits de kwaliteit van de warme dranken goed is. Ongeveer 70 % van de mensen gaf aan dat vergaderingen beter verlopen met een goede kop koffie of thee erbij.

betere ideeën

Twee derde geeft aan scherper te zijn na het drinken van goede koffie of thee. Bijna de helft heeft vaak betere ideeën wanneer men een kop koffie of thee heeft gedronken.

Het is natuurlijk niet te controleren of goede koffie ook daadwerkelijk leidt tot betere ideeën. Want wellicht was het idee ook ontstaan zonder koffie. Maar koffie kan wel bijdragen aan het gevoel van de werknemers. En daarom is een goede koffieautomaat van belang voor elke organisatie.

Je krijgt betere ideeën na het drinken van goede koffie
Samen goede koffie drinken

teamgevoel bevorderen

Ook blijkt uit onderzoek dat koffie en thee drinken op het werk ons vrolijker maakt. 86% van de ondervraagden gaf aan dat het een moment van ontspanning geeft. Samen een kopje koffie of thee drinken helpt bij het oplossen van conflicten en het kan daarnaast een verbindende rol spelen. Twee derde geeft aan dat het samen drinken het teamgevoel bevordert en dat je door het halen van een consumptie uit de koffieautomaat soms andere collega’s spreekt, die je normaal niet spreekt.

koffie even belangrijk als goede IT aparatuur

Uit een onderzoek naar werkomgevingen en waardering blijkt dat 90% van de werknemers koffie en thee belangrijk vindt om goed te kunnen functioneren en dat is net zo belangrijk als goede IT apparatuur. Hieruit kunnen wij dus opmaken dat de koffie en thee voorzieningen bij bedrijven een belangrijke rol spelen voor veel werkenden. En dat het belangrijk is dat er bij het uitzoeken van een koffievoorziening rekening gehouden wordt met de gebruikers.

koffie even belangrijk als goede IT aparatuur
fancybox loading gif