Skip to content

Elke dag de beste koffie op kantoor

Wat is een café au lait?

Wat is een café au lait en hoe bereid je deze koffievariatie? Waar komt de café au lait vandaan en wat is het verschil tussen café au lait en koffie verkeerd? Ontdek het hier.

Wat is een café au lait?

Zoals de Franse naam al doet vermoeden is café au lait koffie met veel warme melk. De verhouding is ongeveer 60% warme melk en 40% koffie. Een café au lait maak je met een gewone kop koffie, het liefst filter koffie.

Waar komt de cafè au lait vandaan?

Cafè au lait is voor de Fransen wat een cappuccino is voor Italianen. Café au lait is een klassieke, Franse koffie voor bij het ontbijt. Een café au lait wordt in Frankrijk traditioneel uit een kom zonder oren gedronken.

Het liefst dippen de Fransen hun ontbijt, bijvoorbeeld een stukje stokbrood, een verse croissant of een pain au chocolat, in de cafè au lait.

Wat is het verschil met een koffie verkeerd?

Het verschil met de in Nederland welbekende koffie verkeerd is maar klein, koffie verkeerd heeft echter evenveel melk als koffie, dus half om half. Qua smaak is de café au lait dus iets milder en romiger door de melk dan de koffie verkeerd.

Wat is het verschil met een caffè latte?

Een café au lait lijkt veel op een caffè latte maar wordt niet gemaakt met een espresso. Een café au lait maak je met een gewone kop koffie, het liefst filter koffie. Deze koffievariatie wijkt om nog een reden af van de caffè latte, er is namelijk geen melkschuim aan toegevoegd.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk