Elke dag de beste koffie op kantoor
Wat is een café au lait?
Wat is een café au lait en hoe bereid je deze koffievariatie? Waar komt de café au lait vandaan en wat is het verschil tussen café au lait en koffie verkeerd? Ontdek het hier.
Waar komt de cafè au lait vandaan?
Cafè au lait is voor de Fransen wat een cappuccino is voor Italianen. Café au lait is een klassieke, Franse koffie voor bij het ontbijt. Een café au lait wordt in Frankrijk traditioneel uit een kom zonder oren gedronken.
Het liefst dippen de Fransen hun ontbijt, bijvoorbeeld een stukje stokbrood, een verse croissant of een pain au chocolat, in de cafè au lait.
Wat is het verschil met een caffè latte?
Een café au lait lijkt veel op een caffè latte maar wordt niet gemaakt met een espresso. Een café au lait maak je met een gewone kop koffie, het liefst filter koffie. Deze koffievariatie wijkt om nog een reden af van de caffè latte, er is namelijk geen melkschuim aan toegevoegd.
Benieuwd naar andere koffiesoorten?
Geen enkele koffievariatie is hetzelfde. Ontdek welke variaties er zijn, en wat je nodig hebt voor het bereiden en serveren van een rijke diversiteit aan koffiesoorten.
Caffe Latte
Caffè latte is een soort grote broer van de cappuccino. Caffè latte bevat meer melk en minder melkschuim dan een cappuccino.
Dubbele espresso
Een dubbele espresso is eigenlijk niets minder dan twee espresso’s. Het wordt ook wel een espresso doppio genoemd.
Café Mocca
Een café mocca is een heerlijk zoete koffievariatie. Deze variatie wordt gemaakt van cacao, koffie en melk.