Skip to content

Elke dag de beste koffie op kantoor

Wat is een cappuccino speciaal?

Wat is een cappuccino speciaal en wat maakt deze cappuccino anders dan een normale cappuccino? Ontdek het hier en kom alles te weten over de cappuccino speciaal.

Wat is een cappuccino speciaal?

Een cappuccino speciaal is net als een cappuccino een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk. De espresso wordt als eerste gezet om vervolgens de melk op te schuimen en deze toe te voegen aan de espresso. Het speciale aan deze cappuccino is de toevoeging van cacao.

Hoe bereid je een goede cappuccino speciaal?

Een cappuccino bestaat uit een derde deel espresso, een derde deel warme melk en een derde deel melkschuim. Ga je uit van een 30 ml espresso, dan gebruik je dus ook 30 ml warme melk en een gelijkwaardige hoeveelheid melkschuim. Het maken van een cappuccino begint met een espresso. Vervolgens wordt er melk en melkschuim opgeschonken. Door het schenken ontstaat er een mix van espresso en melk en krijg je een mooi schuimlaag. Om de cappuccino speciaal te maken voeg je als laatste nog een beetje cacao poeder toe.

Maak je gebruik van een koffiemachine op het werk? Dan is het nog simpeler. De koffiemachine zet namelijk eerst een lekker kop cappuccino en voegt vervolgens een kleine hoeveelheid cacao toe. Er wordt als het ware chocolademelk aan je cappuccino toegevoegd.

Hoe smaakt een cappuccino speciaal?

Een cappuccino speciaal is zoeter dan een cappuccino, maar heeft wel de heerlijke romige smaak die je van een cappuccino gewend bent. Het lichte zoetje door de toegevoegde cacao maakt de cappuccino speciaal goed te drinken voor mensen die houden van cappuccino met suiker.

Is een cappuccino speciaal altijd te verkrijgen?

In de horeca staat een cappuccino speciaal vaak niet op de menukaart. Ook een barista maakt niet vaak een cappuccino speciaal. Deze koffievariatie is echter vaak wel te krijgen als je een koffieautomaat op het werk gebruikt. Veel van onze koffiemachines zijn uitgerust met deze koffievariatie, zo kunnen jouw werknemers genieten van een cappuccino speciaal.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk