Wat is een dubbele espresso?
Wat is een dubbele espresso?
Een dubbele espresso is eigenlijk niets minder dan twee espresso’s. Het wordt ook wel een espresso doppio genoemd. Doppio is namelijk de Italiaanse benaming voor ‘dubbel’. Het is dus tweemaal de normale dosering espresso. Het totale volume van een espresso doppio is ongeveer 75 tot 95 ml. Veel koffieliefhebbers kiezen standaard voor een dubbele espresso in plaats van een enkele, omdat ze zo nog langer kunnen genieten van de intense smaak.


Wat is een espresso?
Hoe herken je een goede dubbele espresso?
Een goed gezette dubbele espresso kun je herkennen aan de mooie dikke crema, de goudbruine laag die je ziet als je in je kopje kijkt. De crema bestaat uit vetten en suikers die uit de koffie geperst worden onder hoge druk. De crema moet helemaal dicht zijn en niet te licht van kleur. Maar dat is niet het enige. Tijdens het zetten is het belangrijk dat de koffie die uit de machine komt een mooie kleur heeft en dat de flow consistent is. Naarmate het zetproces vordert verandert de kleur van de koffie, het begint met een diep roodbruine kleur en gaat langzaam richting een karamelkleur.

