India

De koffieproductie in India bevind zich in de heuvels van Zuid-India. Hier telen circa 250.000 boeren koffie op kleine plantages.

Wat is het wereldmarktaandeel?

Met een aandeel van 3,0 % staat India op dit moment op de zevende plaats van de wereldranglijst. Er wordt veel zorg en aandacht gegeven aan de productie van Robusta koffiebonen. Dit maakt Robusta koffie uit India van hogere kwaliteit, wat maakt dat deze valt in het premium segment van de Robusta markt wereldwijd.
koffie uit India
koffie uit India

Wat is de jaarproductie?

Koffie wordt verhandeld in zakken van 60 kg, ook wel koffiebalen genoemd. Jaarlijks produceert India 312.000 ton koffie, wat gelijk staat aan 5,2 miljoen koffiebalen. Ongeveer 80% hiervan is bestemd voor de export, met als grootste afnemers Rusland en Europa.

Wat is de verhouding tussen Arabica en Robusta?

In India wordt zowel Robusta als Arabica verbouwd. Ongeveer 75% van de productie is afkomstig van Robusta koffieplanten. Robusta is namelijk beter geschikt voor het verbouwen in India. De hoogte waarop de koffieplantages liggen en het klimaat zorgen voor een betere Robusta oogst.
koffieboon  in kopje
koffiebonen oogsten

Wanneer wordt de koffie geoogst?

De oogst van koffie in India vind plaats tussen oktober en november. De meeste koffieplantages hebben een klein personeelsbestand. Op de meeste plantages worden koffiebonen met de hand geplukt, daarom werken er in de oogstperiode meer mensen op het land.

Wat is het smaakprofiel van koffie uit India?

De beste koffies uit India worden omschreven als romig en met een lage zuurgraad, maar zelden worden ze omschreven als complex. De meest bekende Indiase koffie is de Monsooned Malabar, door het unieke drogingsproces heeft deze koffie een uniek aromaprofiel. De bonen worden in open bakken blootgesteld aan de vochtige lucht tijdens de moesson, waardoor natuurlijke zuren verbleken. In deze koffie komen aardachtige tonen beter tot hun recht en is meer body waar te nemen.
smaakprofiel koffie

Brazilië

vlag van Brazilië
Wij kennen allemaal Brazilië als het grootste land in Zuid-Amerika, maar wist je dat Brazilië op nummer 1 van de wereldranglijst staat als het gaat om de koffieproductie.

Vietnam

vlag van Vietnam
Vietnam is de leider als het gaat om koffieproductie in Azië. En na Brazilië de tweede op de wereldranglijst van koffieproducerende landen.

Colombia

vlag van Colombia
Colombia heeft op dit moment ongeveer 9% van de wereldmarkt in koffie in handen. En staat daarmee op nummer 3 op de wereldranglijst.


Indonesië

vlag van Indonesië
Indonesië heeft een aandeel van 6,3 % van wereldmarkt als het gaat om koffie. Daarmee staan ze op de vierde plaats op de wereldranglijst.


Ethiopië

vlag van Ethiopië
Ethiopië is de bakermat van koffie, hier begon het allemaal. Ethiopië bezit de grootste genetische diversiteit aan koffieplanten en variëteiten van Arabica.

Honduras

vlag van Honduras
Honduras is sinds 2011 de grootste producent van koffie in Centraal-Amerika. Honderdduizenden families zijn betrokken bij de teelt van koffie, vooral op kleine plantages.

India

vlag van India
De koffieproductie in India bevind zich in de heuvels van Zuid-India. Hier telen circa 250.000 boeren koffie op kleine plantages.Oeganda

vlag van Oeganda
Oeganda is koffieproducent nummer twee van Afrika. Het is één van de weinige landen waar zelfs wilde koffie groeit.


fancybox loading gif