Skip to content
Blog

Follow the Frog & Rainforest Alliance

27 september 2022
3 minuten lezen
Kennis over koffie

Gisteren is de Follow the Frog week gestart. Een week waarin Rainforest Alliance aandacht vraagt voor duurzame producten. Al 35 jaar zet Rainforest Alliance zich in voor boeren, gemeenschappen en natuurlijk de natuur. Met hun expertise en sterke partnerschappen is Rainforest Alliance goed gepositioneerd om landschappen te regenereren en kapotte systemen te transformeren.

Maar de komende tien jaar zullen cruciaal zijn om onze planeet te beschermen tegen klimaatverandering en om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen en zelfs om te keren. Daar zet Rainforest Alliance zich voor in.

Sinds begin 2018 zijn Rainforest Alliance en UTZ gefuseerd. Deze organisaties hebben hun handen ineengeslagen en bundelen hun krachten. Het certificeringsproces minder complex maken is één van de achterliggende gedachtes achter de fusie.

Het nieuwe certificeringsprogramma heeft een grotere sociale, ecologische en economische impact. Waarmee boeren en producenten betere hulpmiddelen krijgen om hun levensonderhoud te verbeteren en tegelijk de leefomgeving waar ze wonen en werken te beschermen.

Mensen en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Samen sterker

Het gezamenlijke doel van Rainforest Alliance en UTZ is het beter vervullen van een visie met betrekking tot het creëren van een wereld waarin mensen en natuur in harmonie gedijen. Door de expertise van beide partijen samen te voegen hebben de organisaties een betere positie om nog meer bij te dragen aan het levensonderhoud van boeren en de biodiversiteit van het leefgebied.

Small choices, big impact. Rainforest Alliance logo

De nieuwe certificering

Het nieuwe certificeringsprogramma is gebaseerd op de bestaande programma’s en door verbeterd op basis van onder andere ervaringen en inzichten uit het verleden. De nieuwe certificering zal duidelijke doelstellingen communiceren, praktijken voorschrijven en uitkomsten meten. Deze prestatiegerichte aanpak helpt de organisaties nog meer te innoveren en producenten te ondersteunen.

Logos Rainforest Alliance en UTZ

De logo’s blijven nog even bestaan

Beide keurmerken en logo’s zijn nog terug te vinden op verschillende producten. Maar langzaam worden alle UTZ-logo’s vervangen door het Rainforest Alliance logo, omdat dit logo een sterke merkwaarde heeft bij consumenten in verschillende markten.

Rainforest Alliance logo komt op meer producten

Wat ga jij merken?

Langzaam zullen onze UTZ-producten worden gecertificeerd volgens de nieuwe Rainforest Alliance standaarden. Daarmee mogen deze producten ook het Rainforest Alliance keurmerk dragen. Het rode UTZ-logo zal dus worden vervangen door de herkenbare groene kikker van Rainforest Alliance.

Meet our new friend, de kikker van Rainforest Alliance

Waarom een kikker?

Je zal steeds vaker de kikker van Rainforest Alliance op onze producten terugvinden. De kikker is hét symbool voor Rainforest Alliance. Maar weet je ook waarom? De kikker is een indicatorsoort, de aanwezigheid van de kikker is een duidelijk teken dat het natuurlijke ecosysteem evenwichtig en bloeiend is. Als we de kikker niet meer zien, weten we dat het milieu wordt aangetast en dat andere soorten binnen dat ecosysteem snel zullen lijden als we niet dringend iets doen.

Lees meer

Rainforest Alliance is een wereldwijde natuur- en milieuorganisatie en een internationaal erkend symbool van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Meer weten over Rainforest Alliance en waar deze organisatie voor staat? Dan is onze speciale Rainforest Alliance pagina de plek voor jou!

ONTDEK RAINFOREST ALLIANCE

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk