Skip to content
Blog

Koffie uit duurzame koffiebekers bij DACHSER

12 november 2019
4 minuten lezen
Koffiecultuur

Al eerder schreven wij over onze klant DACHSER, één van de meest toonaangevende Europese logistieke dienstverleners gespecialiseerd in groupage logistiek. Dankzij het uitgebreide netwerk met wereldwijd meer dan 400 vestigingen is het Duitse familiebedrijf in staat om zendingen met een omvang van 1 tot 8 pallets binnen enkele dagen te distribueren door heel Europa en de wereld.

LEES OP DE KOFFIE BIJ DACHSER 

Dat kan duurzamer!

Net als bij Coffee Fresh staat duurzaamheid bij DACHSER hoog in het vaandel. Zij zijn dagelijks bezig met het verduurzamen van logistiek en dan gaat er natuurlijk heel wat koffie doorheen. Een lange tijd dronken de medewerkers van DACHSER koffie uit plastic koffiebekers. Niet zo duurzaam dacht onze accountmanager en koffie-expert Marcel. Daarom stelde hij het Close Future bekerrecycling concept voor.

Close Future bekerrecycling op het werk

Tim, facility manager van Dachser Logistics Center Zevenaar

Tim, facility manager van DACHSER in Zevenaar, was al snel enthousiast en ging hiermee aan de slag. DACHSER is in de zomer van 2019 overgestapt naar de Close Future bekers. Kartonnen koffiebekers die door hun samenstelling perfect gerecycled kunnen worden. Dit heeft wel een impact op de organisatie, maar DACHSER heeft het traject met beide handen aangepakt. Op meerdere plaatsen in de organisatie zijn speciale bekerafvalbakken geplaatst. Daarnaast werden medewerkers geïnformeerd via email over de nieuwe duurzame oplossing voor de koffiebekers.

Op de koffie bij…

Nu een aantal maanden later zijn wij benieuwd naar de resultaten en gaan wij op de koffie bij DACHSER.

“Dit ging vanaf het eerste moment goed, ik merkte dat onze medewerkers hier echt op zaten te wachten. Medewerkers waren enthousiast, spraken elkaar aan op eventuele fouten en zijn zelfs gaan proberen zo min mogelijk bekers te gebruiken op een dag. Het design van de beker is uitermate geschikt voor het stimuleren van hergebruik, zo hebben wij gemerkt. Wij zijn gewoon 70% minder bekers gaan verbruiken, wat een verschil!” vertelt Tim.

Dachser vrachtwagens op een rij

Duurzaam koffie drinken

De chauffeurs moeten natuurlijk wel wakker blijven onderweg, dat maakt de koffievoorziening zo belangrijk. Er zijn dagelijks zo’n 250 koffiedrinkers die gebruik kunnen maken van drie koffiemachines die op verschillende locaties in het immense bedrijf staan. Naast deze koffiemachines staan nu een mooie Close Future bekerafvalbakken, met daarin een doos met een afvalzak en een raster. Dit maakt het inzamelen van koffiebekers nog gemakkelijker.

Dachser vrachtwagens

Tim laat zien dat als de doos vol is, er al een nieuwe lege doos klaar staat. De volle doos kan dan worden dichtgeplakt en klaargezet. Bij 3 volle dozen geeft DACHSER een seintje en worden de dozen ingepland om opgehaald te worden. Al met al wordt het Close Future bekerrecycling concept dus erg goed ontvangen en maakt DACHSER daarmee een stap richting nóg duurzamere logistiek.

Close Future bekerdoos

Nieuwsgierig wat DACHSER nog meer doet?

DACHSER probeert het aantal ritten te verminderen door zendingen zo slim mogelijk te combineren. Daarnaast zetten zij langere en zwaardere vrachtautocombinaties in en maken ze gebruik van trailers en wissellaadbakken met de mogelijkheid een dubbele laadvloer aan te brengen. Dat betekent nog meer laadvermogen en nog minder CO2-uitstoot.

LEES MEER OVER DACHSER 

Dachser Zevenaar

Duurzaam overslagcentrum

Duurzaamheid was ook een belangrijk uitgangspunt bij de uitbreiding van het overslagcentrum in Zevenaar, nu twee jaar geleden. De verlichting in het kantoor, in de overslaghal en op het buitenterrein, is voorzien van LED-lampen. Afvalstromen worden gescheiden, waarbij plastic wordt gebruikt als stuwmiddel om pallets te stabiliseren. Voor de verwarming beschikt DACHSER over vijf warmtepompen, die dertig tot veertig procent minder energie verbruiken dan gebruikelijke gasinstallaties.

Duurzaam overslagcentrum van DACHSER Zevenaar vanuit de lucht

Willen jullie ook een duurzame koffiebeker oplossing?

Maken jullie nu gebruik van plastic koffiebekers of zamelen jullie de kartonnen koffiebekers nog niet in? Dan is het wellicht tijd om eens na de denken over bekerrecycling. Het is een makkelijke stap in de richting van een duurzame toekomst. Onze experts vertellen er graag over onder het genot van een kopje koffie.

LEES MEER OVER CLOSE FUTURE BEKERRECYCLING 

Close Future bekerrecycling op het werk

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem eens contact op met een van onze koffie-experts en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk