Wat zijn de beste koffiebonen voor op het werk?

    08 september 2020
    3 minuten leestijd

Koffiebonen, soms ook wel espressobonen genoemd kan je tegenwoordig overal kopen. Er zijn ook veel verschillende koffiebonen melanges verkrijgbaar. Zo kan je bij ons kiezen uit 14 smaken. Maar welke koffiebonen zijn dan het beste? In ons blog geven wij het antwoord.

Populaire zetmethode

Koffie op het werk is erg populair. Een kopje koffie op het werk is een secundaire arbeidvoorwaarde en zeker niet verplicht. Toch geven werkgevers hun medewerkers graag een goed kopje koffie. Dat zien wij ook terug in een trend die nu al een aantal jaren in Nederland heerst: Koffie gezet met vers gemalen koffiebonen. Niet alleen thuis is deze zetmethode erg populair maar ook op het werk wordt er steeds vaker gekozen voor verse bonen.
Heerlijk gebrande koffiebonen
Een heerlijke espresso gemaakt door barista

Hoe werkt het?

Bij deze zetmethode worden de verse koffiebonen op het moment van koffiezetten gemalen in de koffieautomaat. Door de verse maling komen bijna alle aroma’s in je kop koffie. De smaak is hierdoor vaak intenser is dan bij filterkoffie of instantkoffie. De kop koffie uit een espressobonenmachine heeft een mooie crema-laag en de smaak is vergelijkbaar met een kop koffie bij een koffiebar.

Maar wat zijn de beste koffiebonen?

Het lijkt een makkelijke vraag, maar eigenlijk is deze vraag niet te beantwoorden. Want smaken verschillen, sommige mensen houden van een sterke espresso met een intense afdronk, terwijl anderen liever een goed gebalanceerde koffie met kruidig aroma drinken.

Het kiezen van de beste koffiebonen voor jouw organisatie is nog niet zo gemakkelijk. Maar door de jarenlange ervaring kunnen onze koffie-experts een goed advies geven. Vaak in combinatie met een smaakproef in één van onze showrooms kunnen we samen met de klant tot een goede keuze komen.
koffiebonen
Verschillende koffies proeven

Wat is een smaakproef?

Een smaakproef is een van de redenen om naar onze showroom te komen. Samen met een aantal collega’s kan je dan verschillende koffiemelanges proeven. Wij hebben vele soorten en smaken, dus voor ieder wat wils. In onze showroom kunnen wij je advies geven en verschillende smaken laten proeven om zo te kijken wat het beste past bij de organisatie. Naast koffie kunnen wij ook cappuccino’s, espresso’s, latte macchiato’s of andere variaties laten proeven. Zo kun je tot een goede keuze komen.

Wat zijn de meest populaire koffiebonen?

Wij hebben 5 verse koffiebonen-melanges van ons eigen Coffee Fresh merk, allemaal even lekker en goed geprijsd. De meest populaire variant is onze Coffee Fresh Premium. Deze 100% Arabica bonen komen van UTZ gecertificeerde koffieplantages uit Afrika, India en Zuid-Amerika. Aroma’s als vanille en chocolade geven deze koffie een mooi karakter en een boterzacht mondgevoel.
Koffie gemaakt van Coffee Fresh premium koffiebonen
Coffee Taste Flavour wheel

Nieuwsgierig naar andere smaken?

Bekijk eens onze smaakprofielen van de verse espressobonen of ontdek meer over espressobonen op onze speciale koffiekennis pagina.
fancybox loading gif