Skip to content

Koffie uit india

India

De koffieproductie in India bevind zich in de heuvels van Zuid-India. Hier telen circa 250.000 boeren koffie op kleine plantages.

Wat is het wereldmarktaandeel?

Met een aandeel van 3,0 % staat India op dit moment op de zevende plaats van de wereldranglijst. Er wordt veel zorg en aandacht gegeven aan de productie van Robusta koffiebonen. Dit maakt Robusta koffie uit India van hogere kwaliteit, wat maakt dat deze valt in het premium segment van de Robusta markt wereldwijd.

Wat is de jaarproductie?

Koffie wordt verhandeld in zakken van 60 kg, ook wel koffiebalen genoemd. Jaarlijks produceert India 312.000 ton koffie, wat gelijk staat aan 5,2 miljoen koffiebalen. Ongeveer 80% hiervan is bestemd voor de export, met als grootste afnemers Rusland en Europa.

Wat is de verhouding tussen Arabica en Robusta?

In India wordt zowel Robusta als Arabica verbouwd. Ongeveer 75% van de productie is afkomstig van Robusta koffieplanten. Robusta is namelijk beter geschikt voor het verbouwen in India. De hoogte waarop de koffieplantages liggen en het klimaat zorgen voor een betere Robusta oogst.

Wanneer wordt de koffie geoogst?

De oogst van koffie in India vindt plaats tussen oktober en november. De meeste koffieplantages hebben een klein personeelsbestand. Op de meeste plantages worden koffiebonen met de hand geplukt, daarom werken er in de oogstperiode meer mensen op het land.

Wat is het smaakprofiel van koffie uit India?

De beste koffies uit India worden omschreven als romig en met een lage zuurgraad, maar zelden worden ze omschreven als complex. De meest bekende Indiase koffie is de Monsooned Malabar, door het unieke drogingsproces heeft deze koffie een uniek aromaprofiel. De bonen worden in open bakken blootgesteld aan de vochtige lucht tijdens de moesson, waardoor natuurlijke zuren verbleken. In deze koffie komen aardachtige tonen beter tot hun recht en is meer body waar te nemen.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk