Skip to content

Elke dag de beste koffie op kantoor

Wat is een americano?

Wat is een americano, hoe bereid je een americano en waar komt de naam vandaan? Ontdek hier alles wat je moet weten over americano.

Wat is een americano?

Een americano is een espresso, aangelengd met een even grote hoeveelheid heet water. Waardoor het minder sterk wordt qua smaak en wat meer lijkt op een kop filter koffie.

Hoe bereid je een goede americano?

De bereiding van een americano is afhankelijk van de barista. Vaak wordt er voor gekozen om aan een hoeveelheid heet water een espresso toe te voegen.

Er wordt evenveel water als espresso toegevoegd, dus 30 ml heet water met 30 ml espresso is de ideale verhouding voor een americano.

Waar komt de americano vandaan?

Het verhaal gaat dat Amerikaanse soldaten die na de Tweede wereld oorlog gestationeerd waren in Italië een espresso te sterk vonden. Daarom bestelden zij vaak een espresso met heet water, zodat de koffie wat meer leek op wat zij thuis gewend waren. Deze koffievariatie heeft daarom de naam americano gekregen.

Wat is het verschil tussen een americano en een lungo?

De americano en de lungo worden regelmatig door elkaar gehaald. Toch verschillende beide koffievariaties in bereidingswijze en smaak. Een lungo vereist namelijk een langere zettijd dan een americano. Door de langere zettijd wordt er meer smaak uit de gemalen koffie gehaald waardoor een lungo sterker en bitterder is dan een americano.

Meer weten?

Benieuwd naar onze koffiemachines, service of dienstverlening? Onze specialist staat klaar om je verder te helpen!

Neem gerust contact met ons op.

Ilona
helpdesk