Elke dag de beste koffie op kantoor
Wat is een americano?
Wat is een americano, hoe bereid je een americano en waar komt de naam vandaan? Ontdek hier alles wat je moet weten over americano.
Hoe bereid je een goede americano?
De bereiding van een americano is afhankelijk van de barista. Vaak wordt er voor gekozen om aan een hoeveelheid heet water een espresso toe te voegen.
Er wordt evenveel water als espresso toegevoegd, dus 30 ml heet water met 30 ml espresso is de ideale verhouding voor een americano.
Waar komt de americano vandaan?
Het verhaal gaat dat Amerikaanse soldaten die na de Tweede wereld oorlog gestationeerd waren in Italië een espresso te sterk vonden. Daarom bestelden zij vaak een espresso met heet water, zodat de koffie wat meer leek op wat zij thuis gewend waren. Deze koffievariatie heeft daarom de naam americano gekregen.
Wat is het verschil tussen een americano en een lungo?
De americano en de lungo worden regelmatig door elkaar gehaald. Toch verschillende beide koffievariaties in bereidingswijze en smaak. Een lungo vereist namelijk een langere zettijd dan een americano. Door de langere zettijd wordt er meer smaak uit de gemalen koffie gehaald waardoor een lungo sterker en bitterder is dan een americano.
Benieuwd naar andere koffiesoorten?
Geen enkele koffievariatie is hetzelfde. Ontdek welke variaties er zijn, en wat je nodig hebt voor het bereiden en serveren van een rijke diversiteit aan koffiesoorten.
Caffe Macchiato
Wat is een caffè macchiato, hoe bereid je een caffè macchiato en waar komt de naam vandaan? Ontdek hier alles wat je moet weten over de caffè macchiato.
Cappuccino
Een cappuccino is een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk.
Flat white
De flat white wordt gemaakt met een dubbele espresso of dubbele ristretto met een laag opgeschuimde melk, waardoor er een koffie ontstaat met een sterk koffiearoma en subtiele romige smaak van melk.