Wat is een café crème?

Wat is een café crème en wat zijn de verschillen tussen café crème, lungo en americano? Ontdek hier alles wat je moet weten over de café crème.

Wat is een café crème?

Veel van onze espressobonen koffieautomaten bieden café crème. Dit is de “standaard” kop koffie die wij allemaal kennen. Deze overheerlijke kop koffie heeft een mooie crema. De crema, de goudbruine laag die je ziet als je in je kopje kijkt, bestaat uit vetten en suikers die uit de koffie geperst worden onder hoge druk.

café crème
café crème maken

Wat zijn andere namen voor een café crème?

Andere namen die je op een koffieautomaat kan zien staan zijn bijvoorbeeld lungo of koffie. Dit kan afhangen van het type koffieautomaat en de soort koffie die gebruikt wordt. Bij instant of freshbrew machines zal je in veel gevallen gewoon koffie zien staan. Op sommige van onze automaten zie je koffie bonen en koffie instant staan, of koffie freshbrew en koffie instant. Dat heeft te maken met onze speciale double taste koffieautomaten. Die maken het mogelijk om te kiezen welke soort koffie je wilt drinken, bonen, freshbrew of instant.

Wat is het verschil met een lungo?

Café crème is eigenlijk een lungo. Een lungo wordt vaak omschreven als een espresso waar bij meer water gebruikt wordt. Hierdoor krijg je meer koffie in je kopje. De smaak zal ook wat anders zijn omdat er meer water door de gemalen koffie gaat neemt het water meer bestandsdelen mee.

 café crème
café crème

Wat is het verschil met een americano?

Een café crème of lungo mag niet worden vergeleken met een americano. Een americano lijkt er wel op, maar heeft een andere bereidingswijze. Een americano wordt gemaakt door eerst wat heet water in het kopje te doen en vervolgens met dit kopje de espresso te zetten. Een americano is dus een espresso met heet water.

espresso

espresso in een kopje icoon
Een espresso is een klein kopje koffie dat wordt bereid door water onder hoge druk door een hoeveelheid fijn gemalen koffie te persen.

dubbele espresso

dubbele espresso in een kopje icoon
Een dubbele espresso is eigenlijk niets minder dan twee espresso’s. Het wordt ook wel een espresso doppio genoemd.

ristretto

ristretto in een kopje icoon
Voor de echte liefhebbers van sterke koffie is de espresso ristretto perfect. Dit is een espresso met minder water.

café crème

café crème in een kopje icoon
Een café crème is de “standaard” kop koffie die wij allemaal kennen.cappuccino

cappuccino in een kopje icoon
Een cappuccino is een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk.
cappuccino speciaal

cappuccino speciaal in een kopje icoon
Een cappuccino speciaal is een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk. Het speciale aan deze cappuccino is de toevoeging van cacao.

caffè latte

caffè laate in een kopje icoon
Caffè latte is een soort grote broer van de cappuccino. Caffè latte bevat meer melk en minder melkschuim dan een cappuccino.

café au lait

café au lait in een kopje icoon
Een café au lait is koffie met veel warme melk. De verhouding is ongeveer 60% warme melk en 40% koffie.


latte macchiato

latte macchiato in een kopje icoon
Een latte macchiato is een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk, waarbij je begint met de melk en het melkschuim en hier een espresso aan toevoegt.

café mocca

café mocca in een kopje icoon
Een café mocca is een heerlijk zoete koffievariatie. Deze variatie wordt gemaakt van cacao, koffie en melk.


Wiener melange

Wiener melange in kopje icoon
Wiener melange is een van oudsher Oostenrijks recept. Wiener melange wordt gemaakt met koffie, cacao en slagroom of melkschuim.

koffie verkeerd

koffie verkeerd in een kopje icoon
Een koffie verkeerd is een koffie met veel warme melk. De verhouding melk en koffie is ongeveer half om half.


espresso choc

espresso choc in een kopje icoon
Espresso choc is een espresso met cacao en melkschuim. Er ontstaat hierdoor een heerlijk volle, zoetige espresso met een romige afdronk door de cacao en het melkschuim.

koffie choc

koffie choc in een kopje icoon
Koffie choc is een een koffie met cacao en melkschuim. Hierdoor ontstaat een heerlijke zoete chocodrank met een lichte smaak van koffie.

americano

americano in een kopje icoon
Een americano is een espresso, aangelengd met een even grote hoeveelheid heet water, waardoor het minder sterk wordt qua smaak.

caffè macchiato

caffè macchiato in een kopje icoon
Een café macchiato of macchiato is espresso met een kleine hoeveelheid melkschuim.flat white

flat white in een kopje icoon
De flat white wordt gemaakt met een dubbele espresso of dubbele ristretto met een laag opgeschuimde melk, waardoor er een koffie ontstaat met een sterk koffiearoma en subtiele romige smaak van melk.

cortado

cortado in een kopje icoon
Een cortado is een espresso verdund met warme melk. De verhouding melk en koffie is in een cortado ongeveer 50% melk en 50% espresso.fancybox loading gif