Wat is een koffie verkeerd?

Wat is een koffie verkeerd en hoe bereid je deze koffievariatie? Waar komt de naam vandaan en wat is het verschil tussen café au lait en koffie verkeerd? Ontdek het hier.

Wat is een koffie verkeerd?

Een koffie verkeerd is een koffie met veel warme melk. De verhouding melk en koffie is ongeveer half om half. Je kunt deze variant het beste zetten met een kop gewone (filter) koffie. Veel mensen, en vooral jongeren die pas met koffie drinken beginnen, moeten wennen aan de bittere smaak van koffie. Voor deze mensen is een koffie verkeerd perfect.
koffie verkeerd
koffie verkeerd

Waarom heet het koffie verkeerd?

Vaak wordt koffie met een scheutje melk geserveerd. Maar bij een koffie verkeerd is de verhouding precies anders, in feite dus melk met een beetje koffie. Vandaar de naam koffie verkeerd.

Wat is het verschil met een café au lait?

Het verschil met een café au lait is maar klein, koffie verkeerd bevat evenveel melk als koffie (dus half om half), terwijl café au lait ongeveer een verhouding heeft van 60% melk en 40% koffie. Qua smaak is café au lait dus iets milder en romiger door de melk dan koffie verkeerd.

Cafè au lait
koffie verkeerd

Wat is het verschil met een caffè latte?

Een koffie verkeerd lijkt veel op een caffè latte maar wordt niet gemaakt met een espresso. Een koffie verkeerd maak je met een gewone kop koffie, het liefst filter koffie. Deze koffievariatie wijkt om nog een reden af van de caffè latte, er is namelijk geen melkschuim aan toegevoegd.
fancybox loading gif