Wat is een Wiener melange?

Wat is een Wiener melange en waar komt de naam vandaan? Ontdek hier alles wat je moet weten over Wiener melange.

Wat is een Wiener melange?

In het originele recept staat dat er naast koffie en chocolade ook een eidooier en slagroom in deze koffievariatie moet. Toch wordt de Wiener melange vaak niet gemaakt met een eidooier, maar wel met slagroom.
wiener melange
wiener melange uit de koffieautomaat

Hoe wordt een Wiener melange met een koffieautomaat bereid?

De Wiener melange uit de koffieautomaat wordt niet met eidooier of slagroom gemaakt. Toch smaakt een Wiener melange uit de koffieautomaat net zo lekker, de slagroom is vervangen door een mooie laag melkschuim die heerlijk is opgeklopt. Wiener melange is dus een zoete combinatie van de lekkerste koffie, warme chocolade en melk.

Waar komt Wiener melange vandaan?

Wiener melange is een van oudsher Oostenrijks recept, om precies te zijn uit Wenen. Wiener melange is ontstaan in de Weense koffiehuizen. Maar tegenwoordig is de Wiener melange overal te krijgen en erg populair. En dat is niet voor niets: de Wiener melange smaakt overheerlijk.
wiener melange met slagroom

espresso

Een espresso is een klein kopje koffie dat wordt bereid door water onder hoge druk door een hoeveelheid fijn gemalen koffie te persen.

dubbele espresso

Een dubbele espresso is eigenlijk niets minder dan twee espresso’s. Het wordt ook wel een espresso doppio genoemd.

ristretto

Voor de echte liefhebbers van sterke koffie is de espresso ristretto perfect. Dit is een espresso met minder water.

café crème

Een café crème is de “standaard” kop koffie die wij allemaal kennen.cappuccino

Een cappuccino is een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk.
cappuccino speciaal

Een cappuccino speciaal is een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk. Het speciale aan deze cappuccino is de toevoeging van cacao.

caffè latte

Caffè latte is een soort grote broer van de cappuccino. Caffè latte bevat meer melk en minder melkschuim dan een cappuccino.

café au lait

Een café au lait is koffie met veel warme melk. De verhouding is ongeveer 60% warme melk en 40% koffie.


latte macchiato

Een latte macchiato is een op espresso gebaseerde drank met opgeschuimde melk, waarbij je begint met de melk en het melkschuim en hier een espresso aan toevoegt.

café mocca

Een café mocca is een heerlijk zoete koffievariatie. Deze variatie wordt gemaakt van cacao, koffie en melk.


Wiener melange

Wiener melange is een van oudsher Oostenrijks recept. Wiener melange wordt gemaakt met koffie, cacao en slagroom of melkschuim.

koffie verkeerd

Een koffie verkeerd is een koffie met veel warme melk. De verhouding melk en koffie is ongeveer half om half.


espresso choc

Espresso choc is een espresso met cacao en melkschuim. Er ontstaat hierdoor een heerlijk volle, zoetige espresso met een romige afdronk door de cacao en het melkschuim.

koffie choc

Koffie choc is een een koffie met cacao en melkschuim. Hierdoor ontstaat een heerlijke zoete chocodrank met een lichte smaak van koffie.

americano

Een americano is een espresso, aangelengd met een even grote hoeveelheid heet water, waardoor het minder sterk wordt qua smaak.

caffè macchiato

Een café macchiato of macchiato is espresso met een kleine hoeveelheid melkschuim.flat white

De flat white wordt gemaakt met een dubbele espresso of dubbele ristretto met een laag opgeschuimde melk, waardoor er een koffie ontstaat met een sterk koffiearoma en subtiele romige smaak van melk.

cortado

Een cortado is een espresso verdund met warme melk. De verhouding melk en koffie is in een cortado ongeveer 50% melk en 50% espresso.