Waarde toevoegen

MVO is voor ons geen loze kreet. Wij willen onze kennis en ons beleid zichtbaar maken en delen.

"Wij vinden dat wij onze kennis over duurzaamheid niet voor ons zelf moeten houden. Wij willen onze kennis en ons beleid zichtbaar maken en delen. Wij nemen een adviserende rol in omtrent duurzame koffievoorzieningen en delen onze kennis graag online en offline."

Warmte

MVO jaarverslag

Om in kaart te hebben wat wij doen aan duurzaamheid en waar wij kunnen verbeteren, hebben wij een maatschappelijk jaarverslag opgesteld. In dit verslag, over het jaar 2017, geven wij aan wat onze doelstellingen zijn en wat wij doen om deze te behalen, zodat wij vervolgens ook kunnen bepalen of doelstellingen behaald zijn en waar onze verbeterpunten liggen.
MVO Nederland partner

MVO Nederland partner

Coffee Fresh is vanaf 2016 officieel aangesloten bij MVO Nederland. Als partner van MVO Nederland draagt Coffee Fresh, zowel intern als extern, actief bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij streven wij naar een balans tussen people, planet en profit.
Certificeringen

Certificeringen

Vorig jaar was ongeveer de helft van onze koffie gecertificeerd met een fairtrade, bio, UTZ of Rainforest Alliance keurmerk. In 2016 hebben wij de keuze gemaakt voor een duurzamer koffieassortiment. Concreet betekent dit, dat ruim 95% van onze Coffee Fresh koffie een keurmerk bevat, bij espresso bonen, freshbrew en zetkoffie is dit zelfs 100%!
ISO-certificering

ISO-certificering

Coffee Fresh beschikt over het certificaat ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015. Wij voldoen hiermee aan de norm voor kwaliteitsmanagement. Juist omdat wij maatschappelijk verantwoord willen ondernemen borgen wij deze kwaliteitsdoelstellingen. In de praktijk houdt dit in dat we dagelijks bezig zijn met het verbeteren van diensten en producten, zowel intern als naar onze klanten.

BEKIJK ISO9001:2015 CERTIFICAAT
BEKIJK ISO14001:2015 CERTIFICAAT
Toewerken naar ISO 26000

Toewerken naar ISO 26000

Wij werken hard aan het verduurzamen van onze organisatie. Daarom werken wij toe naar de standaarden van de ISO 26000, dit is een internationale richtlijn voor het implementeren van MVO in een organisatie. Met deze omvangrijke richtlijn kunnen wij aan de slag om MVO binnen Coffee Fresh naar een hoger niveau te tillen.
PSO ladder, prestatieladder soccial ondernemen

Hoogste trede op de PSO ladder

Wij staan op de hoogste trede (3) op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn we heel blij mee! Dit betekent dat wij op duurzame wijze een maximale bijdrage leveren op het gebied van sociaal ondernemen. Wij bieden werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wij werken bij voorkeur samen met organisaties die dit ook doen of nastreven.

Kennis delen

Kennis delen

Coffee Fresh adviseert en ondersteunt haar klanten op het gebied van een duurzame koffievoorziening. Wij delen actief onze kennis omtrent het verduurzamen van de koffievoorziening. Wij hebben een actieve rol om onze klanten te helpen bij het maken van duurzame facilitaire keuzes.

De bouwstenen van Close Future

1. klimaat en energie

 • energie
 • water
 • warmte
 • papier en printen

2. gezondheid en samenleving

 • gezondheid
 • samenleving

3. mobiliteit en service

 • logistiek
 • groen rijden
 • technische service

4. automaten en assortiment

 • automaten
 • assortiment
 • verpakkingen en design

5. afvalbeheersing

 • afval
 • recycling
 • circulair

Waarde toevoegen

De basis van Close Future zijn onze MVO-pijlers, maar er is meer. Wij vinden dat wij onze kennis over duurzaamheid niet voor ons zelf moeten houden. Wij willen onze kennis en ons beleid zichtbaar maken en delen. Wij nemen een adviserende rol in omtrent duurzame koffievoorzieningen en delen onze kennis graag online en offline.
Waarde toevoegen

Teruggeven, Coffee Fresh Foundation

Met de Coffee Fresh Foundation willen wij bijdragen aan een betere wereld door het steunen van duurzame initiatieven en projecten. Wij vinden dat duurzaamheid bij jezelf begint, de toekomst dichterbij is dan je denkt! Daarom dragen wij een deel van onze omzet af aan de Coffee Fresh Foundation om hiermee duurzame initiatieven en projecten te kunnen steunen.
Teruggeven, Coffee Fresh Foundation